ACNEWS

Berúgja az ajtót a pokol: felhőszakadással, jégesővel jön a vihar

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Megemlegetjük a mai napot, ne hagyjunk kint semmit a kertben: égszakadás, villámlás, szélvihar kergeti el a nyári meleget.
Hirdetés
Ad image

Ma reggel még csak helyenként, de délután már sokfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar az északi, északnyugati tájakon. A hidegfront érkeztével jégesőre, felhőszakadásra, heves szélre számíthatunk. Zivatarok miatt 10 vármegyében – többek között Győr-Moson-Sopron; Komárom-Esztergom; Vas és Veszprém – is kiadták az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat

A met.hu szerint a délnyugati szél többfelé megerősödik, a napi csúcshőmérséklet 22 és 31 fok között alakul.  Az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható. Eközben az északi tájakon is többórás napsütés valószínű a változó felhőzet mellett, de ott délutántól fokozatosan beborul az ég, és szintén délutántól egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatar is lehet. Az ország délkeleti felén erős lesz a délnyugati szél. Ezzel szemben északon, északnyugaton a szelet csak záporok, zivatarok körül kísérhetik erős széllökések.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés