ACNEWS

Besokallt Donald Trump, nem adna pénzt Ukrajnának a háborúra

Fotó: MTI/illusztráció
Fotó: MTI/illusztráció
Ígérte, ha újra megválasztják elnöknek, elzárja a pénzcsapot: „Akárhányszor az országunkba jön, 60 milliárd dollárral távozik.”
Hirdetés
Ad image

Pontosan tudja Donald Trump, hogyan venné rá Zelenszkijt, hogy fejezze be az ukrán-orosz háborút. Elzárná a pénzcsapot, ami nélkül Ukrajna megbénul – írta a Blikk. „Akárhányszor az országunkba jön, 60 milliárd dollárral távozik” – bosszankodott az egykori amerikai elnök a június 15-i detroiti kampánygyűlésen. Bejelentette: ha ismét megválasztják, megszünteti az Ukrajnának küldött segélyeket. Trump gúnyosan a politikusok valaha élt legnagyobb üzletemberének nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, amiért olyan sok pénzt kapott már az Egyesült Államoktól.

Korábban Trump azt is hangoztatta, hogy az ő elnökségi ideje alatt az Egyesült Államok nem vett részt háborúkban. Kivétel az Iszlám Állam (ISIS) elleni hadműveleteket. Ugyanis anyagi, valamint kulturális szempontból is nagyon veszteségesnek és szükségtelennek tartja a háborúkat. Sőt, azt is kijelentette, hogy Ukrajnában nem lenne konfliktus, ha most is ő lenne az amerikai elnök – írta a Világgazdaság.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés