ACNEWS

Beszéljünk nyíltan az intim szőrtelenítésről

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Itt a Valentin nap, és nincs is annál kellemetlenebb, amikor a szexi bugyinkból kikandikál a borosta. Most megnéztük mi lehet a tökéletes megoldás.
Hirdetés
Ad image

Az intim szőrtelenítésről bár nem szoktunk a vasárnapi ebéd közben beszélgetni, ma már nem igazán van olyan nő, aki valamilyen módon ne szőrtelenítené az intim területeket. Sőt, a férfiak körében is egyre gyakoribb ezen területek lecsupaszítása. Ez nem véletlen, hiszen a szőrzet hiánya vagy éppen annak megléte a nemi életben is jelentőséggel bír. Ugyanakkor sokan nem tudják, hogy mi milyen technikát érdemes alkalmazni, illetve, hogy mi a helyes eljárás ezeknek a területeknek a szőrtelenítése során.

Mielőtt azonban megválaszolnánk az előbb feltett kérdéseket, érdemes tisztázni, hogy miért is olyan elterjedt manapság az intim szőrtelenítés. A szőrtelenítési trendek évtizedről évtizedre változnak: míg a 80-as években még a szőrös test volt a divat, ma már a teljes csupaszság a divat. Ugyanakkor a szőrtelenítés nem feltétlen divat kérdése. A szőrzetnek ma már egyáltalán nincs egészségügyi szerepe a hétköznapi életben, ráadásul több területen – mint az intim területeken is – zavaró is lehet annak megléte. Amellett pedig, hogy tisztább, ápoltabb érzést nyújt, a szőrtelenség esztétikailag is vonzóbb megjelenést nyújt a mai trendek szerint.

Fotó: EverDerm

Sajnos azonban, ahogyan arra már céloztunk, a megfelelő szőrtelenítési módszer kiválasztása kihívást jelenthet, főleg mivel az intim terület különösen érzékeny. Éppen ezért, ha nem a megfelelő módszert választjuk, akkor irritáció léphet fel, ami az intim pillanatokba is beleszólhat. Az egyik legelterjedtebb módszer ebben az esetben is a borotválkozás, hiszen sokan szégyenlősek, borotválkozni pedig mindenki tud az otthon nyugalmában. Legalább is mindenki így hiszi.

Könnyen ráfázhatunk a borotvával

A helyes borotválkozás azonban egyáltalán nem olyan egyszerű. Rendkívül fontos a bőr és a szőrszálak alapos előkészítése, felpuhítása, majd a megfelelő hab vagy gél, illetve borotva használata. És természetesen az sem mindegy, hogy milyen irányból borotválkozunk, ami egy területen belül is eltérhet. Ha nem ezeknek a kritériumoknak megfelelően borotválkozunk, akkor az bizony égő és viszkető szőrtüszőgyulladások kialakulásához vezethet. Erre pedig különösképpen nem vágyunk az intim területeken. Ráadásul a borotválkozás rendszeres feladat, amit rosszabb esetben akár egy héten többször is meg kell csinálni.

Ez lehet a legjobb megoldás

De akkor mi a megoldás? Természetesen a lézeres szőrtelenítés! Ez a módszer nem csalás, nem ámítás, hosszútávon szabadít meg a szőrtelenítéssel járó összes problémától. Persze ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen szakember és milyen géppel végzi a kezelést. Fontos kiemelni például az IPL és a lézer közötti különbséget, valamint a gép és gép közötti hatalmas eltéréseket is. Ezek a tulajdonságok ugyanis befolyásolják az eredményességet és a fájdalomérzetet is. Az EverDerm Laser & Beauty Klinika, amely a lézeres szőrtelenítés hazai specialistájaként híresült el, számos forrást biztosít az alapos tájékozódásra, többek között saját blogot is vezetnek, illetve lézeres szőrtelenítés kisokossal is rendelkeznek, amelyet PDF formátumban le lehet tölteni a weboldalukról. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés