ACNEWS

Betegséggel küzd III. Károly király

Alattvalói aggódnak az új brit uralkodó egészségéért.

Hirdetés
Ad image

Alattvalói aggódnak az új brit uralkodó egészségéért.

Több kép is felkerült mostanában az internetre, ahol III. Károly király vörös, duzzadt ujjait vették górcső alá. Annyi bizonyos, hogy nem éppen az egészségéről árulkodik a keze állapota, a brit nép pedig egyöntetűen elkezdett aggódni az uralkodójukért. Dr. Gareth Nye, a chesteri egyetem adjunktusa felvázolta, milyen bajokkal is küzdhet a király. Úgy gondolja, az egyik lehetséges magyarázat az ödéma lehet.

„Az ödéma olyan állapot, amikor a szervezet elkezdi visszatartani a vizet a végtagokban, általában a lábakban és a bokában, de az ujjakban is, ami megduzzad. Felborul a vízháztartás, nem ürül ki megfelelő mennyiségű víz a szervezetből. Ez igen gyakori, leginkább a 65 éven felülieket érinti. Ha valaki meg akarja vizsgálni, ödémás-e, elég, ha megnyomja a lábát. Ha benne marad az ujjlenyomata, egy horpadás, és csak lassan egyenlítődik ki, akkor ödémás. A folyadékvisszatartás hátterében is több dolog állhat, akár szívproblémák, pajzsmirigy-alulműködés, de vesebetegség is.”

Dr. Nye szerint egy másik lehetséges állapot az ízületi gyulladás.

„Az ízületi gyulladás egy másik gyakori állapot a 60 év felettieknél. Gyakran a kéz területét érinti – a hüvelykujj ízületét vagy az ujjak ízületeit. Az ujjak általában merevek, fájdalmasak és megduzzadnak, és bár gyógyszeres kezelés segíthet a fájdalmon, a duzzanat megmaradhat.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés