ACNEWS

Betelt nála a pohár, borotvakéssel akart rendet tenni   

Készenléti rendőrök mentették meg az orvostanhallgató életét.

Hirdetés
Ad image

Készenléti rendőrök mentették meg az orvostanhallgató életét.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a főváros VIII. kerületében hajtottak végre gépkocsizó járőrszolgálatot 2022. március 27-én délután, amikor a Rákóczi úton egy fiatal férfiakból álló csoport állította meg őket, segítségüket kérve.

A külföldi társaság egyik férfitagja a kapubejárat mellett ült, és bal felkarja nagyon erősen vérzett egy vágási sérülés miatt. A rendőrök azonnal megkezdték a láthatóan nagyon sok vért vesztett férfi elsődleges ellátását, a nyílt sebre nyomókötést helyeztek, miközben a mentőszolgálat munkatársait is értesítették. A sértett egy német állampolgárságú orvostanhallgató volt, akinek a bal felkari artériáját egy borotválkozáshoz használt hosszú pengével vágta át az elkövető.

A fiatalok angolul elmondták, hogy társukat a lépcsőházban szúrta meg egy férfi, aki vélhetően ott is lakik, mert az eset után egy felsőbb emeletre távozott. Míg az egyik rendőr a sérülttel maradt a mentők kiérkezéséig, addig társai megkezdték a tettes felkutatását. A vérnyomok a második emeletre vezettek, ahol a férfit el is fogták. Tettét nem tagadta, elmondta, hogy nagyon zavarta a hangoskodás, és amikor betelt nála a pohár, lement, szóváltásba keveredett, és bár csak megfélemlíteni akarta az ott tartózkodókat, a verekedés során a nála lévő borotvakéssel megvágta az egyikük karját.

A készenléti rendőrök a bántalmazót elfogták és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították.  A sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, az orvos előzetes tájékoztatása alapján az élete perceken múlott, ha nem érkezik időben a szakszerű ellátás, elvérzett volna – számolt be a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés