ACNEWS

Betiltották a spanyolok a törpék bikaviadalát

Hirdetés
Ad image

A döntést a fogyatékossággal élők jogvédő csoportjai üdvözölték, de a néhány érintett előadóművész elítélte.

A spanyol parlament csütörtökön betiltotta a „humoros” bikaviadalokat, amelyeken jelmezbe öltözött kisnövésűek szerepelnek.

Spanyolországban a „kisemberek” régóta tűzoltónak vagy bohócnak öltöznek, hogy a viccesnek szánt nyilvános műsorokon a bikákat anélkül üldözzék, hogy megölnék őket. A hagyomány évtizedekre nyúlik vissza, de népszerűsége csökkent.

A tegnap elfogadott törvény összhangba hozza Spanyolországot a fogyatékkal élőkkel szembeni megkülönböztetésről szóló európai uniós irányelvekkel, és a kampányolók hálásak voltak érte.

„Túlléptünk a múlt Spanyolországán. A törpeséggel élő embereket gúnynak vetették alá országunk közterein, átadva azt a gondolatot, hogy a másságon szabad nevetnie sok lánynak és fiúnak, akik felnőttekkel együtt mennek el megnézni ezeket a szégyenteljes előadásokat” – mondta Jesús Martín, a spanyol királyi fogyatékosságügyi tanács főigazgatója.

A kevés megmaradt előadóművész maroknyi csoportja tiltakozást rendezett a parlament előtt – a döntés után.

„Természetesnek veszik, hogy a kisembereket becsmérlik vagy kinevetik, pedig ennek az ellenkezője igaz: lenyűgöző az a tisztelet, amit irántunk tanúsítanak” – idézi Daniel Calderónt, egy törpe bikaviadort a Huffington Post.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés