ACNEWS

Betonba vert a TEK két korrupt rendőrt Ártándon

A TEK kommandósai elfogták korrupt kollégáikat /fotó: police.hu
A TEK kommandósai elfogták korrupt kollégáikat /fotó: police.hu
Miközben a rendőrök az életüket veszélyeztetik a bűnözőkkel szemben, korrupt kollégáik saját zsebre dolgoznak.
Hirdetés
Ad image

Letartóztatott a bíróság két rendőrt, akik ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadása miatt nyomoz. Ezt a Központi Nyomozó Főügyészség a 24.hu-nak küldött közleményében írta. Kiderült, hogy szeptember 19-én, a a Terrorelhárítási Központ és több társhatóság az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen és a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen tartott bűnügyi akciót.

A gyanú szerint a két határrendész tavaly októberben az ártándi határátkelőn látott el útlevélkezelői szolgálatot, amikor este 11 körül kilépésre jelentkezett egy német teherautó. A határrendész félreállította a sofőrt, és közölte, hogy a iratokkal kapcsolatban annyi hiányosságot észlelt, amiért körülbelül 4 ezer eurónyi bírságot kellene fizetni. Majd felvetette, hogy „meg lehetne oldani 1.500 euróval” is.

A sofőr és utasa vitatta ennek jogosságát, közölték, hogy csak 500 eurójuk van.  Ezzel is beérte volna a határrendész. Olyannyira, hogy ráerősítésként kijelentette: kollégájával csak akkor engedélyezik az átkelést, ha fizetnek. Ezután intézkedés nélkül váratták őket.

Két óra múlva a németek átadtak a határrendésznek 300 eurót, 70 ezer forintot és 200 lejt is. A határrendészek ezután átengedték a tehergépkocsit a határon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés