ACNEWS

Betört a háború a német iskolákba, a diákok a Hamászt éltetik

Izrael brutális bosszút áll a terroristákon, de sok a civil áldozat is Fotó: YouTube/TBN Israel
Izrael brutális bosszút áll a terroristákon, de sok a civil áldozat is Fotó: YouTube/TBN Israel
Tehetetlenek a tanárok: volt olyan 14 éves diák, aki palesztin zászlóval ment be az egyik neuköllni iskolában az órára.
Hirdetés
Ad image

Erre reagált Neuköllnben egy 61 éves tanár, és megtiltotta a politikai szimbólumok használatát. Csakhogy  ezt követően egy másik, 15 éves diák rátámadt a pedagógusra és megverte őt. De a Hamásszal való rokonszenv megnyilvánulásai több iskolában is aggodalmat váltottak ki. Az ARD televízió arról számolt be, hogy tanárok telefonon kérnek tanácsot a helyi szakemberektől, hogyan kezeljék diákjaikat a Hamász és Izrael közötti háború kapcsán.

Rasszizmussal vádolják a hatóságokat

Eközben az elmúlt napokban már nemcsak Berlinben, hanem Stuttgartban és Dortmundban is több palesztinbarát demonstrációt tartottak. Kedd délutánra a német főváros szívében, a Brandenburgi kapunál szerveztek a palesztinokat, illetve a Hamászt támogató nagygyűlést. Amit a hatóságok megakadályoztak. Hasonló megmozdulást szerveztek volna Berlinben is. Ott nagyrészt a bevándorlók által lakott városnegyedekben, Neuköllnben és Kreuzbergben, amit szintén nem engedélyeztek. A tervezett tüntetések szervezői a tiltásra reagálva rasszizmussal vádolták a hatóságokat.

Figyelik az iszlám jelenlétet

Nancy Faeser belügyminiszter határozott utasítást hirdetett a palesztin terrorszervezetet támogató megmozdulások elfojtására. A miniszter szerint ennek érdekében minden rendőri és hírszerzői eszközt be kell vetni. „Hatóságaink a jövőben még szigorúbban kívánják figyelni az iszlám jelenlétet Németországban. Minden rendelkezésre álló rendőri és hírszerzői eszközzel fel kívánunk lépni a Hamász támogatói és szimpatizánsai ellen” – idézte a miniszter szavait az infostart.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés