ACNEWS

2024. July 05.   |   Emese, Sarolta napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Biden döbbenetes indoka – ezért vitatkozott katasztrofálisan     

Biden-Trump / Fotó: Shutterstock
Biden-Trump / Fotó: Shutterstock
A hivatalban lévő amerikai elnök egyáltalán nem brillírozott a republikánus ellenfelével, Donald Trumppal folytatott vitán. A rekedt államfő dadogott és nagyon szaggatottan beszélt - most Biden meg is magyarázta gyenge teljesítményét.
Hirdetés
Ad image

Szerinte, a június eleji két külföldi utazás utáni jetlag volt a hibás. Majdnem elaludt a színpadon, ismerte el a 81 éves férfi: „Nem volt a legjobb estém”.

Biden magas, 81 éves korát politikai ellenfelei gyakran hozzák fel érvként, hogy miért nem elég fitt a hivatalhoz. Trump azonban csak három évvel és hét hónappal fiatalabb ellenfelénél. A múlt heti vitán nyújtott gyenge teljesítménye azonban ezt a különbséget sokkal nagyobbnak tüntette fel.

Biden kedden az amerikai Virginia államban lévő McLeanben tartott kampányrendezvényén reagált a kritikákra, és elmondta, hogy a vita előtt úgy döntött, többször is körbeutazza a világot, és eközben mintegy 100 időzónát szelt át. „Nem hallgattam a stábomra, és majdnem elaludtam a színpadon”. Ez nem mentség, hanem magyarázat.

A The Times című brit lap a vita öt „katasztrofális” pillanatát foglalta össze:

Biden hat napot töltött Camp Davidben, hogy felkészüljön a június 27-i vitára. Az amerikai elnöki hivatal képviselői megfázásnak tulajdonították Biden gyenge teljesítményét a vita során. Biden a keddi adománygyűjtés során nem tett említést betegségéről.

A Reuters/Ipsos friss közvélemény-kutatása szerint minden harmadik demokrata úgy véli, hogy Bidennek a vita után be kellene fejeznie az újraválasztásért való indulását. Egy hipotetikus összehasonlításban Trumppal azonban egyetlen prominens demokrata jelölt sem teljesít jobban, mint Biden.

Az ellentmondások ellenére a felmérés szerint mindkét jelölt holtversenyben áll a versenyben. Trump és Biden egyaránt a regisztrált szavazók 40 százalékának támogatását élvezi, ami azt jelzi, hogy Biden a vita óta nem veszített teret.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés