ACNEWS

Biden két forgatókönyvet készít a világ ellen

Biden / Fotó: Shutterstock
Biden / Fotó: Shutterstock
Elvileg Oroszország és Kína ellen, de mind a kettő eszkalációhoz és akár a világ lángba borulásához vezethet.
Hirdetés
Ad image

A The Washington Post című napilap arról számol be cikkében, hogy Joe Biden amerikai elnök két lehetőséget fontolgat az Oroszországgal szembeni ellenlépésekre az ukrajnai front kiszélesedése és az ukrán erők visszavonulása kapcsán.

„Az ukrajnai orosz előrenyomulással szemben Biden elnök két új, kemény ellenintézkedést fontolgat” – írja cikkében az amerikai lap. A szerző szerint az egyik intézkedés közvetett, nevezetesen a szankciók kiterjesztése Kínára a Moszkvával való gazdasági együttműködés és a kulcsfontosságú technológiák szállítása miatt. A második lehetőség az, hogy „feloldják az amerikai rövid hatótávolságú fegyverek Oroszországon belüli támadásokhoz való használatára vonatkozó korábbi korlátozásokat”.

A kiadvány arra figyelmeztet, hogy bármilyen forgatókönyvet is választ Joe Biden, az „a kalibrált politika végzetes eszkalációja” lesz.

A szerző arra is felhívja a figyelmet, hogy ha az amerikai elnök adminisztrációjában elkezdték fontolgatni ezeket a lehetőségeket, az azt jelenti, hogy komolyan aggódnak az ukránok sebezhető helyzete miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés