ACNEWS

Biden visszavonul – Pelosi is elzavarta

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Biden visszavonul: de csak Delware-ba. Nem adja még fel. Most épp a koronavírussal, és az egyre kiábrándultabb demokratákkal kell megküzdenie. Már Nancy Pelosi is elhajtaná.
Hirdetés
Ad image

Tegnap jelentette be a Fehér Ház, hogy Joe Bidennek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A 81 éves férfit többször is beoltották, így a tünetei csak enyhék. Biden egyébként, amikor elkapta a betegséget éppen Las Vegasban volt kampányúton, amit érthető módon félbe kellett szakítania. Visszavonult magánothonába Delaware-be, ahol elszigetelte magát. A hivatalos feladatait az elkövetkezendő napokban innen látja el. Bident az orvosa nyilatkozata szerint nemcsak beoltották, de Paxloviddal is kezelik, ami egy, felnőtt koronavírus-fertőzöttek számára kifejlesztett gyógyszer.

Azt nem lehet tudni, hogy Bidennek mennyi időre kell elhalasztania a kampányt, azonban a Krone elmondása szerint problémát okozhat a választásokban a kihagyás. Nevada ugyanis azon államok közé tartozik, amelyet nem lehet határozottan sem a demokratához, nem a republikánusokhoz sorolni. Ezért a jelöltek gyakran ezekre az államokra összpontosítanak. A fertőzés miatt ráadásul az elnöknek ki kell hagynia az Unidos US latin polgárjogi szervezet rendezvényét is, ahol felszólalt volna.

Biden egészségi állapotáról, illetve az alkalmasságáról már régóta folynak a viták a Demokrata Párton belül és kívül is. Kollégái egyre másra kérdőjelezik meg, hogy lelkileg és fizikailag képes lenne-e betölteni még 4 éven keresztül a pozícióját. Nancy Pelosi volt képviselőházi elnök az, aki az egyik legmarkánsabban állítja, hogy Bidennek itt az ideje visszavonulót fújnia. Pelosi a CNN információi szerint a közelmúltban egy magánbeszélgetés során elmondta az elnöknek, hogy a közvélemény kutatások alapján esélye sincs a győzelemre. Sőt, több forrás szerint Biden teljesen tönkreteheti a demokraták esélyét. „Az elnökön múlik, hogy indul-e vagy sem. Mindannyian abban bízunk, hogy mihamarabb meghozza ezt a döntést, mert sürget az idő.” – nyilatkozta még korábban Pelosi.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés