ACNEWS

Bizarr csecsemőőrület hódít a brit nők körében -VIDEÓ

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Egyre több brit nő vásárol magának „játékbabákat”. Ezek megtévesztésig hasonlítanak az igazira, akikkel az „anyák” úgy is bánnak.
Hirdetés
Ad image

A hiperrealisztikus babák új trendje hódít Nagy-Britanniában. Ezek a játékok, fajtától függően akár 20 ezer fontba, azaz 9,2 millió forintba is kerülhetnek. A nők országszerte „fogadják örökbe” ezeket az élethű alkotásokat, hogy valódi kisbabát helyettesítenek velük vagy a gyűjteményüket ékesítsék velük. A Reborn babák néven ismert játékok a megtévesztésig hasonlítanak az újszülöttekre. A drágább darabokat kézzel festik, elképesztő részletességgel. Vannak szeplőik, rózsás az arcuk, sőt gyeses darabok „lélegeznek” is. Az pedig csak hab a tortán, hogy a babahintőpor, emberi haj és egy mosószer segítségével az alkotók előállították azt a jól ismert babaillatot is.

Saját gyermekükként gondoskodnak róluk

A tulajdonosok magukat a gyűjtők körében csak anyának hívják. Egyeseknek a rajongása pedig odáig fajult, hogy a mindennapjaikról készítenek videókat a TikTokon. Ezeken a rövidfilmeken láthatjuk, ahogy megfürdetik a babákat, valódi tápszerrel etetik és pelenkázzák azokat. Kisebb vagyont költenek a „csecsemők” ruháira és a különböző babakocsikra és hordozókra is. Bár a kívülállók értetlenül állnak a dolog előtt, egyre több nő dönt úgy, hogy örökbe fogad egy ilyen „újszülöttet”, hogy megbirkózzon az őt ért traumákkal.  

Veszélyes lehet

A babaterápia már régóta létezik a demenciában vagy Alzheimer-kórban szenvedő betegek kezelésére. Bár kissé ellentmondásos, úgy tűnik, számos mentálhigiénés szakember támogatja ezt a módszert. Georgina Sturmer tanácsadó elmondta, hogy sok Reborn-gyűjtő használja a babáit a gyász, a vetélés vagy másfajta veszteségek feldolgozására.

„Amikor egy terhesség veszteséggel végződik, egy olyan baba, mint ez hasznos fókuszt jelenthet a gyászfeldolgozásban. Egy kézzelfogható, fizikai tárgy, amelybe belekapaszkodhatunk.” – idézte a DailyMail a tanácsadót. „Egyesek számára az újjászületett babák mélységes vigaszt nyújthatnak a gyász vagy veszteség közepette, átmeneti tárgyként és terápiás eszközként szolgálva az érzelmek kifejezéséhez.” – fűzte hozzá Dr. Louise Goddard-Crawley, okleveles pszichológus. Azonban a szakember egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy korántsem biztos, hogy egy ilyen jellegű terápia jól végződik.

„Míg a babák önmagukban ártalmatlanok kockázattal járhat, ha túlságosan nagy mértékben támaszkodunk rájuk érzelmileg. A Reborn-babáktól való túlzott függés meggátolhatja az egyént abban, hogy máshonnan keressen támogatást, és akadályozhatja a hatékony megküzdési stratégiák kialakulását. Az elveszített gyermek ilyen eszközökkel való helyettesítése akadályozhatja a gyászfolyamatot, gátolva a trauma feldolgozását.” – magyarázta a pszichoterapeuta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés