ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bizarr módon is teherbe tudnak esni a nők: íme a 4 legfurcsább

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Mindenki tudja, hogy alapvetően hogyan lehet teherbe esni. Azonban nem minden eset ennyire egyszerű. Sőt, sokszor kifejezetten bizarr a fogantatás.
Hirdetés
Ad image

Hacsak nem hagytad ki a felvilágosító- és a biológia órát is, tisztában vagy azzal, hogyan születnek a babák. Kell hozzá egy petesejt, amit megtermékenyít egy spermium. Ahhoz pedig, hogy ez megtörténjen közösülni kell. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden terhesség eme hagyományos úton kezdődik. Összeszedtünk most 4, egészen lehetetlennek tűnő forgatókönyvet a teherbeesésről a SciencAlert segítségével.

Anális szex

Bár az anális szex útján történő terhességek száma rendkívül elenyésző, mégis előfordulhat. Azonban csak azoknál, akik esetében úgynevezett kloáka-rendellenesség áll fent. Ez a rendellenesség minden 50 000 lányból egynél fordul elő, és korrekciós műtéttel hegyrehozható, azonban még ezután is fennmarad annak a valószínűsége, hogy olyan szövődményekhez vezet, mint a veseelégtelenség, inkontinencia vagy teherbeesési nehézségek. A kloáka a vizeletürítés, a székletürítés és a szaporodás „közös nyílása” ebben az esetben. Jellemzően a hüllőknél és a madaraknál, sőt még a vízilóféléknél is előfordul. Az emberek esetében ritkán, de előfordulhat, hogy a végbél nem lesz elválasztva a hüvelytől. Ha ez megtörténik, akkor az osztódó szövetfal bármely nyílásán keresztül úszhatnak a petesejt felé, hogy megtermékenyítsék azt.

Orális szex

A spermiumok kitartó navigációs képességét a petesejt felé talán mi sem bizonyítja jobban, mint az orvosi szakirodalomban feljegyzett egyik bizarrabb esetről szóló beszámoló. Egy vagina nélkül született fiatal lány időszakos hasi fájdalmakra panaszkodva fordult az orvoshoz. Folyamatos, összehúzódás szerű fájdalma volt. Kiderült, hogy vajúdott. A babát császármetszéssel hozta világra. Miután a lánynak nem volt hüvelye, felmerül a kérdés, hogy hogyan fogant meg a magzat. A lányt pontosan 278 nappal korábban, szúrt sebekkel a hasán szállították kórházba. A sebek a féltékeny volt férje és az új élettársa közötti késelésből keletkeztek. Kiderült, hogy közvetlenül a késelés előtt a lány orális szexet folytatott új partnerével. Így amikor a műtétet elvégezték a hasi sebek helyreállítása érdekében, az esetlegesen kimosta a hasüregében még meglévő spermiumokat. Lehetővé téve számukra, hogy a petesejt felé vándoroljanak és megtermékenyítsék azt.

A hashártyaüregbe kerülő spermiumok nem ismeretlenek. Ez az üreg egy speciális folyadékot tartalmaz, ami segíti a szervek mozgását, amikor táplálék halad át rajta. A kutatások pedig kimutatták, hogy ez a folyadék a spermiumok túlélését is támogatja.

Fröccsenés

A „fröccsenés” egy másik módja annak, hogy valaki közösülés nélkül teherbe essen. Az ondó ilyenkor a nemiszervre fröccsen és a spermiumok utat találnak a hüvelybe és a petefészek felé úsznak. Ez egyébként hasonlóan valószínűtlen opció, mint a fentiek. Ennek oka, hogy a spermiumok nem maradnak fél óránál tovább életben a testen kívül. A női nemiszervben viszont akár napokig is elélnek. De a lényeg az, hogy kívülről, a belső combról nem valószínű, hogy eljutnak a méhig.

Ez pedig a tévhitekkel ellentétben nem jöhet létre a medencében, vagy a forró kádban. Ennek oka, hogy a víz szétszórja a spermiumokat és felhígítja az ondófolyadékot, aminek alapvetően az a feladata, hogy a spermiumot megvédje a külvilágtól.

Kettős terhesség

A szervezetnek van egy olyan mechanizmusa, amely megakadályozza, a sorozatos teherbe esést. Azaz a petefészek nem tud megtermékenyülni egymás után kétszer. Azonban, ahogy az eddigi horrortörténetek esetében is, most is van egy de. Alapesetben a hormonok megakadályozzák a peteérést és egy vastag nyákdugót képeznek, amely befedi a méhnyakat, hogy megakadályozzák a spermiumok bejutását. Azonban létezik az úgynevezett szuperfetáció, ami kidobja ezeket a szabályokat az ablakon. Ez a jelenség olyan ritka, hogy a tudósok nem is értik, hogyan lehetséges.

A két terhesség gyakran nagyon közel történik egymáshoz, általában 1-4 héten belül. Ez azt jelenti, hogy a babák ikrekként jönnek a világra. Bár a terhességi korban van különbség, a legtöbb ilyen terhesség normálisan, a szélesebb körben tapasztaltakon túli komplikációk nélkül zajlik.

Ezek a példák természetesen rendkívül ritkák – így valószínűleg nem kell túlságosan aggódni. De aki nem szeretna a közeljövőben teherbe esni, mindenképpen használjon fogamzásgátlást.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!