ACNEWS

BKK: Két nap alatt 30 járművezetőt büntettek meg buszsávok jogosulatlan használatáért

Kétnapos célzott ellenőrzésen 30 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a buszsávok jogosulatlan használata miatt - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t szerdán.

    

Hirdetés
Ad image

Kétnapos célzott ellenőrzésen 30 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök a buszsávok jogosulatlan használata miatt – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t szerdán.

    

Közleményükben azt írták: a BKK-val kötött stratégiai partnerség keretében 2021. december 9-én és 10-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.
A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök 30 járművezetőnek szabtak ki helyszíni bírságot a buszsávban való jogosulatlan haladás miatt, két emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel, egy esetben figyelmeztetéssel éltek. Egy szabálytalan autóst előállítottak, miután adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy be nem fizetett bírságok miatt szabálysértési körözés volt ellene érvényben.
A BKK tájékoztatása szerint az ellenőrzéseket Budán és Pesten, több kerületben tartották és a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása érdekében az együttműködő szervezetek a jövőben is végeznek hasonló ellenőrzéseket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés