ACNEWS

Bocsánatért könyörög az orosz elit a meztelenparti miatt

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Oroszországban a férfiakat Putyin ágyútölteléknek küldi a frontra - miközben a gazdagok és híresek Moszkvában ünnepelnek.
Hirdetés
Ad image

A moszkvai Mutabor éjszakai klubban tartott buli mottója így szólt: „Majdnem meztelenül”. Moszkva gazdagjai és szépségei voltak meghívva: influencerek, tévés személyiségek, rapperek.

Most alázkodnak és bocsánatért könyörögnek: több oroszországi híresség is közzétett videókat a közösségi média csatornáin, amelyekben azt állítják, hogy semmit sem tudtak előre.

A mottóhoz viszont ragaszkodtak: a rapper Vacio – Nyikolaj Vasziljev – teljesen meztelenül jelent meg. Csak egy zokni takarta félig-meddig az intim testrészeit. A többi vendég főleg átlátszó felsőket vagy nadrágokat viselt.

A buli zártkörű volt – de természetesen a hírességek szorgalmasan fotóztak és videóztak, és hamarosan egész Oroszország felkapta a fejét.

A képek eljutottak a fronton lévő katonákhoz, akik aztán panaszt tettek feletteseiknél.

Az ukrajnai háborút támogató Kreml-barát bloggerek, parlamenti képviselők és aktivisták is felháborodtak: hogyan ünnepelhetnek így a hírességek, miközben orosz katonák az életüket kockáztatják a „különleges katonai műveletben”, ahogy az oroszországi háborút nevezik.

A felháborodás ezzel nem ért véget. A rendőrség letartóztatta a zoknis rapper Vaciót, 15 napra börtönbe küldte, és hatalmas pénzbírsággal sújtotta. Indoklás: „nem hagyományos szexuális kapcsolatok reklámozása”.

A szervező Nastya Ivleeva, aki melltartóban és drága ékszerekben ünnepelt, szintén jogi következményekkel néz szembe. Csoportos keresetet nyújtottak be ellene, amelyben azt követelik, hogy egymilliárd rubelt adományozzon a „Haza védelmezői” nevű szervezetnek. Ivleevát, aki valójában egy mobiltelefon-szolgáltató arca is, már minden reklámból eltávolították – írja a blick.ch.

Kszenyija Szobcsak, televíziós műsorvezető és a 2018-as orosz elnökválasztás jelöltje szintén nyilvánosan kért bocsánatot. Az „orosz Paris Hilton”, ahogy Szobcsakot is emlegetik, 2022-ben egy hatósági vizsgálat miatt külföldre kellett menekülnie. Most újra Oroszországban van – és a háború alatt az elittel bulizik. „Ha valaki megsértődött a megjelenésem miatt, elnézést kérek. Szeretem a hazámat, újságíróként dolgozom Oroszországban” – mondta Szobcsak, aki alig néhány nappal korábban azt mondta, hogy nem lát okot arra, hogy bocsánatot kérjen.

Gyima Bilan popsztár így nyilatkozott: „Garbót, nagykabátot, nadrágot és cipőt viseltem. Nem tudhattam előre, hogy a többi vendég mit fog viselni”.

Közben Nastya Ivleeva, aki ellen most az adóhatóság is nyomozást folytat, videóüzenetben könyörög: „Azt mondják, Oroszország tudja, hogyan kell megbocsátani. Ha ez így van, akkor én egy második esélyt szeretnék kérni Önöktől, az emberektől. Ha a válasz nemleges, akkor kész vagyok a nyilvános kivégzésemre”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés