ACNEWS

Bódi Csabi rokona a testével védte a jégvihartól az autóját

Bódi Csabi rokonai is a jégvihar sújtotta Nagyecseden élnek/fotó: Facebook
Bódi Csabi rokonai is a jégvihar sújtotta Nagyecseden élnek/fotó: Facebook
A pénteki, nagyecsedi jégvihar után kiderült: minden második károsultnak van csak biztosítása, a többiek segítségre szorulnak.
Hirdetés
Ad image

Háromszáz kétségbeesett család napok óta rettegve kémleli az eget, csak nehogy újabb felhőszakadást és jeget hozó zivatar verje el a várost.

„Tragikus a hangulat Nagyecseden, 620 család otthona sérült meg a pénteki pokoli jégviharban – sorolta az AcNews-nak Kovács Lajos polgármester. – Ráadásul minden második épületnek nem volt biztosítása, azokban pont a legszegényebb emberek laknak.”

Sokan maguk végzik el a tetőfelújítást, ami nem veszélytelen mutatvány. Fotó: Tv2 /AcNews

Mint azt az AcNews megírta, emberemlékezet óta nem volt akkor jégvihar Nagyecseden, mint a múlt pénteken. A néhol alma nagyságú jég szétverte a házak tetejét, elpusztította a vetést, és sok helyen a menekülni nem képes aprójószágokat.

„Még 300 házat kell lefóliázni. Nagyon nagy szükség van lécekre, tetőcserépre, egyelőre csak az emberek jóérzésére, és az összefogásra számíthatunk” – hangsúlyozta Kovács Lajos.

„Az adományokba kapott, bontott cserepet a városüzemeltetés telepén gyűjtik, és kiosztják azoknak, akik azt igénylik.”

Aki tudja, maga javítja ki a háza tetejét, ahol segítség kell, ott az önkéntesek végzik el a cserepezést. A polgármester elismeri, utóbbi szaktudást és gyakorlatot igényel, ezért mindenki a saját felelősségére áll ki a háztetőre.

Jégvihar idején életveszélyes ráfeküdni az autóra. Fotó: Tv2/AcNews

A népszerű énekes, Bódi Csabi nagyecsedi rokonai otthonát is szétverte a jég.

„Együttérzek mindenkivel, akinek kárt okozott a jégvihar. Van olyan rokonom, aki a saját testével védte az autóját, hiába fájt neki minden ütés. Végül kénytelen volt leszállni róla, az autója így is súlyosan megsérült” – mesélte az AcNews-nak Bódi Csabi.

„Nem is az anyagi kár, hanem kiszolgáltatottság, a tehetetlenség volt a legrosszabb. Az, hogy nem tudta megvédeni a tulajdonát” – tette hozzá a sztárénekes. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés