ACNEWS

Bodó Sándor: A kkv-k számíthatnak a kormány segítségére

A kormány azoknak a vállalkozásoknak szeretne segíteni, amelyek maguk is fejlődőképesek, és van némi önerejük beruházásaik és elképzeléseik megvalósítására - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn.

Hirdetés
Ad image

A kormány azoknak a vállalkozásoknak szeretne segíteni, amelyek maguk is fejlődőképesek, és van némi önerejük beruházásaik és elképzeléseik megvalósítására – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn.

Bodó Sándor az élelmiszer-kiskereskedelemmel foglalkozó Priven-Market (Privát Max) Kft. csaknem 100 millió forint értékű beruházásának átadóján megerősítette, az ilyen kis- és közepes nagyságú vállalkozások számíthatnak a kabinet segítségére, legyen szó célzottan a kkv-kat segítő vagy a működtetésükhöz szükséges munkaerő alkalmazását lehetővé tevő programról.

Az államtitkár elmondta, a vidéki településeken lévő vállalkozások tartósan helyben maradnak, termékeikkel és tevékenységükkel naponta az itt élőket szolgálják ki, így ezek jelentik az adott város vagy község számára a stabilitást, tevékenységüket például bér- és foglalkoztatási támogatásokkal, a technológiai megújítást elősegítő pályázatokkal lehet támogatni.

Bodó Sándor emlékeztetett, a világjárvány első hullámában néhány hét alatt százezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma, emiatt – munkaerőpiaci szempontból is – félelem és sokkhatás uralkodott el az országban. Az ezt kezelő kormányzati intézkedések a közös felelősségvállalást szorgalmazták, vagyis ebben a helyzetben a munkaadónak és a munkavállalónak is áldozatot kellett hoznia, az elért eredmények megtartására pedig a kormányzatnak kellett felelősséget vállalnia – tette hozzá.

Ekkor születtek meg a munkahelyvédelmi programok, amelyeknek köszönhetően sok embernek maradhatott meg az állása – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Mint mondta, a járvány későbbi hullámaiban bebizonyosodott, hogy ez a járható út, ellentétben a Nyugat-Európa több országában alanyi jogon kiutalt pénzbeli segítséggel.

A munkahelyvédelmi programok után jöttek az adott munkaerőpiaci körülményekhez igazított munkahelyteremtő programok, ezek közül a legjelentősebb az a támogatás, amely keretében a kormány fél éven keresztül, havi 100 ezer forintot biztosít minden felvett munkavállaló után a vállalkozásnak, feltéve, ha az alkalmazott legalább egy hónapig regisztrált álláskereső volt – említette meg Bodó Sándor.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, a gávavencsellői családi vállalkozás 1993 óta működik a településen, a mostani fejlesztés segítségével a 350 négyzetméter alapterületű élelmiszerboltban 14 munkavállaló dolgozik.

Labbancz Zsolt, az élelmiszerbolt tulajdonosa az MTI kérdésére elmondta, a közel 100 millió forint értékű beruházás közel háromnegyedét hitelből és pályázati forrásból, kisebb részét pedig önerőből finanszírozta a vállalkozás.

A nyilvános cégadatok szerint a Priven-Market Kft. tavaly csaknem 279 millió forintos nettó árbevétel mellett 1,2 millió forint adózott eredményt ért el. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés