Az egykori műsorvezető felszámolt a főzőműsorával és a korábbi életmódjával is.
Borbás Marcsi tehetségét korábban számtalan kitüntettessél ismerte el a szakma, ő mégis úgy döntött, hogy maga mögött hagyja a médiát. A Prima Primissima-díjas műsorvezető-szerkesztő a Best magazinnak árulta el, hogy miért döntött úgy, hogy abbahagyja a nagysikerű főzőműsorát, a Gasztroangyalt.
„Huszonnégy éven át heti szinten utaztam, bejártam az egész országot, ami fantasztikus volt, de ezt inkább már meghagyom a fiataloknak. Ami pedig a főzést illeti: nem csömörlöttem meg, legfeljebb már szimpla kedvtelésből nem ragadok fakanalat. De évente 600-700 ételt főzök” – magyarázta a hetilapnak Marcsi, aki párjával együtt egy sokak számára ismeretlen, de hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő flexitáriánus étrendre tért át. Az egykori médiaszemélyiség többnyire csak növényi alapú élelmiszereket fogyaszt, melyeknek hozzávalóit a saját kertjéből szerzi be.
„Szokták mondani, hogy ne tarts állatot, mert akkor önmagad rabszolgája leszel, és ez ugyanúgy érvényes a növényekre is. Idén egyszer mentem el hét napra, és utána két hétig dolgoztam azon, hogy helyrehozzam a tragédiát, ami a konyhakertben fogadott. Persze én is ki szoktam kapcsolódni, eljárunk a férjemmel színházba, koncertekre, találkozunk a barátainkkal. De az igazi kikapcsolódás számomra, amikor jó néhány órára elsétálok az erdőbe gombászni, majd felvonulok a fonalgombolyítóba szőni.” – mondta Borbás Marcsi.