ACNEWS

Borrell: Az EU további szankciók lehetőségét tanulmányozza Oroszországgal szemben

Az Európai Unió az Oroszországgal szemben meghozható gazdasági szankciók új csomagjáról tárgyal az orosz-ukrán határon kialakult feszültség miatt az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával - közölte Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn, a tagországok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően.

Hirdetés
Ad image

Az Európai Unió az Oroszországgal szemben meghozható gazdasági szankciók új csomagjáról tárgyal az orosz-ukrán határon kialakult feszültség miatt az Egyesült Államokkal és Nagy-Britanniával – közölte Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn, a tagországok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően.

Josep Borrell hangsúlyozta, az Európai Unió az elrettentés politikáját folytatva egyértelmű jelzést fog küldeni Moszkvának, hogy az Ukrajna elleni bármilyen agressziónak „nagy ára lesz” Oroszország számára.

„Az Egyesült Államokkal és az Egyesült Királysággal összehangoltan tanulmányozzuk, hogy milyen szankciók jöhetnek szóba és mikor” – fogalmazott. Hozzátette: hétfőn még nem születik döntés az ügyben. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés