ACNEWS

Lagzi Lajcsi kacsazsírt szürcsölget a börtönben

Fotó: TV2
Fotó: TV2
Galambos Lajos egészségi állapota egyre rosszabb a börtönben. Már szilárd ételt sem képes enni.
Hirdetés
Ad image

Az ország trombitása a baracskai börtönben már csak pépes ételeket tud bevinni a szervezetébe, annyira rosszul van. A zenész az ügyvédjén keresztül üzent arról, hogy borzalmasan sokat fogyott, ami még tovább rontja a már meglevő betegségei súlyosságát.

„Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem” – kezdte a zenész a Blikknek, majd arról beszélt, hogy azzal ugyan ki van békülve, hogy bezárták, de az egészségével már nem akar fizetni.

„Már nem tudtam mit kitalálni, hogy valamennyi kalóriát azért bevigyek a szervezetembe, így kacsazsírt szoktam tenni a teámba, azt szürcsölöm el. Mivel a gyomrom már nem bírja a sok leturmixolt ételt sem, kértem, hogy szinte csak leveseket kapjak, legalább azoknak a levét meg tudom inni. Hiába vagyok a bevonulásom óta az egészségügyi részlegen, a betegszobán sem javultak az egészségügyi értékeim, sőt: vannak, amelyek romlottak is.”

Lajcsi a szenvedései mellett egyébként próbálja hasznosan eltölteni az időt. Nemrégiben ministránsként is szerepet vállalt, amikor misét tartottak a börtönben.

„A misét a Pannonhalmáról érkező két ferences szerzetes lelkész tartotta, a példabeszédet pedig én olvashattam fel. Sőt, a miseénekek előkészítésében is aktívan részt vettem, mondhatni, ministráltam. Különös módon egy gyermekkori álmom is teljesült itt, a börtönben, hiszen kiskoromban kántornak készültem…”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés