ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Börtönbe kerülhet a magyar olimpiai hős, 200 milliót keresnek rajta

Forint / Fotó: Shutterstock
Forint / Fotó: Shutterstock
Nyomozást indított a Készenléti Rendőrség a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila ellen, a hatóság százmilliókat keres rajta.
Hirdetés
Ad image

Börtönbe kerülhet a kétszeres olimpiai bajnok, aki  2022 októberéig vezette a szakszövetséget. Viszont most százmilliókat keres rajta a rendőrség. A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) jelenlegi elnöke, Madaras Norbert leplezte le a botrányt. A gyanú szerint elődje két kézzel szórta a pénzt. Az erről írt átvilágítás eljutott Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki azt feljelentésnek értékelte. Ő pedig minden dokumentumot átküldött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Erről az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta az Economixet. A lap szerint a Vári Attila vezetése alatti utolsó évet az MVLSZ 487 millió forintos veszteséggel zárta. A 24 számítása szerint vízilabda-szövetség 2020-2022 között majdnem dupla áron, 378 millió forintért vásárolt sportfelszereléseket. A szerződés árlistájában egyes ruhadarabokra a kedvezményes ár magasabb volt, mint a termék normál ára.

A meccseken hordott úszónadrág 20 ezer forintba került az előző vezetés idején, ez most már csak 13 ezer. És ha ez még nem lenne elég, a szövetség nemcsak a ruhákért, hanem azok tárolásáért is havi 100 ezer forintot fizetett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés