ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Börtönbe zárják az apácarontó Buddha-fiút

Fotó: képernyőkép / Youtube
Fotó: képernyőkép / Youtube
Követői Buddha reinkarnációjaként ünnepelték. Ram Bahadur Bomjan azonban nemcsak önjelölt guru volt, hanem bűnöző is.
Hirdetés
Ad image

Már régóta súlyos vádakkal illetik. 2010-ben Nepálban fejszével támadt egy csoport falusira, mert azok nem engedték meditálni. 2012-ben fogva tartott egy szlovák nőt az ásramjában (spirituális menedékhelyen). A nepáli rendőrségnek akkor sikerült kiszabadítania a nőt. 2019-ben egy apáca azzal vádolta meg, hogy többször megerőszakolta.

Ram Bahadur Bomjant, akit Buddha-fiúnak is neveznek a múlt héten már bűnösnek találták. A bíróság most meghozta ellene az ítéletet. A gyermekbántalmazással kapcsolatos bűncselekményekről további részleteket még nem hoztak nyilvánosságra. Támogatói nem akarják elismerni a bűncselekményeket, és összeesküvés-elméletekről beszélnek.

A fiú buddhista karrierje 15 éves korában kezdődött egy fa alatt. Bomjan egyszerűen ott ült és meditált, étel és alvás nélkül, állítólag több héten át. Ezrek zarándokoltak el hozzá, biztosak voltak abban, hogy Ő Siddhartha Gautama – az indiai bölcsesség tanító, más néven Buddha – reinkarnációja. Úgy tűnt, ő maga is hitt ebben, és azt mondta a testvérének, hogy mostantól úgy szólíthatja őt, hogy „Üdvözlet, bölcs Buddha„.

A nemzetközi sajtó írt a Himalájában született fiúról, és hamarosan Buddha-fiú néven vált ismertté. Szülei a tamang etnikai kisebbséghez tartoznak, egy olyan népcsoporthoz, amelynek kevés esélye volt a felemelkedésre a himalájai Bara államban. De Buddha-fiú felemelkedett a csúcsra.

17 évesen visszavonult meditálni egy bunkerbe, amelyet követői építettek neki a kérésére. Állítólag ismét étel, víz és alvás nélkül, ezúttal három évig. Tízezrek lettek a közösségének tagjai – írja a Bild.

De a fiú, aki külsőleg békésen meditált, fizikai és szexuális erőszakot alkalmazott a követőin. Főként külföldi nőket bántalmazott, akikről azt állította, hogy „boszorkányok”. Követői – akik közül sokan nyugatiak voltak – ugyanolyan agresszívan viselkedtek, mint a vezérük. A beszámolók szerint megfenyegették és kirabolták a falusiakat.

Amikor Bomjant januárban letartóztatták a nepáli fővárosban, Katmanduban, összesen 250 000 dollár (kb. 92,5 millió forint) értékű pénzösszeget, több mobiltelefont és laptopot találtak nála. Nem világos, hogy a férfi hogyan gyűjtötte össze a pénzt. Bűntetteit a jelek szerint még nem sikerült teljesen felderíteni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés