ACNEWS

Börtönbüntetésre ítéltek egy szomszédját zaklató férfit

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítéltek egy Nógrád megyei férfit, aki hosszú időn át zaklatta szomszédját - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés
Ad image

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítéltek egy Nógrád megyei férfit, aki hosszú időn át zaklatta szomszédját – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az 57 éves férfi ellen tavaly novemberben emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség zaklatás vétsége és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, mert rátámadt egy egészségügyi dolgozóra is – írták a közleményben.

 A vádirat szerint a férfi 2016-tól egészen a tavalyi évig rendszeresen zaklatta a szomszédjában élő nőt és annak családját. Az anyát és lánygyermekeit folyamatosan obszcén kifejezésekkel illette, trágár dolgokat kiabált nekik az udvarából.
    

Előfordult az is, hogy éjszaka a sértett kapuját rugdosta, aki a zajra felriadt, de mire kiért az utcára felelősségre vonni a vádlottat, az elszaladt. Gyakran beindította a fűnyíróját, amit a szomszédja ablaka alatt zúgatott, elhullott rágcsálótetemeket dobott át a nő telkére, szögeket szórt a kocsibeállójára.
    

Ezen túl a vádlott 2021. január 18-án a lakóhelyén található orvosi rendelőbe rendelési időn kívül, hívatlanul bement. Az ott asszisztensként dolgozó szomszédja és az orvosírnok közölte vele, hogy csak az orvos megérkezését követően tudják fogadni. A vádlott nemtetszésének hangot adva kiabálni kezdett az orvosírnokkal, majd az őket elválasztó pultot megkerülte, és megütötte a nő karját a mankójával.
    

A járásbíróság 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a vádlottat azzal, hogy a próbaidő alatt elrendelte a pártfogó felügyeletét, valamint külön magatartási szabályokat határozott meg számára, így nem tarthatott fenn semmilyen kapcsolatot a szomszédjában lakó nővel.
    

Az ügyészség fellebbezéssel élt a döntés ellen, a kiszabott büntetés súlyosítását indítványozta a Balassagyarmati Törvényszéknél. Indokai között szerepelt, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű, korábban ugyanezen bűncselekményt már elkövette a szomszédja sérelmére, és a megítélt szabadságvesztés büntetés nem érte el a célját, mert rövid időn belül folytatta a nő zaklatását.
    

A törvényszék, alaposnak találva az ügyészi fellebbezésben felsorolt érveket, 4 év letöltendő szabadságvesztésre és emellett 4 év közügyektől eltiltásra változtatta meg az ítéletet – közölte a főügyészség.
 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés