ACNEWS

Borzalmas sorozat: ámokfutó gyilkosságok az iskolákban

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A prágai Károly Egyetemen csütörtökön történt ámokfutás korántsem elszigetelt eset; az oktatási intézmények többször is szörnyű vérengzések középpontjában állnak: csak az elmúlt két évben világszerte gyerekek és tanárok vesztették életüket.
Hirdetés
Ad image

Az egész világot megdöbbentő vérengzések: egyetemek, általános iskolák, sőt még óvodák is többször válnak indokolatlan erőszak színhelyévé – a legfiatalabb áldozatok mindössze kétévesek voltak …

Bangkok: 24 halott

Egy volt 34 éves rendőr 2022. október 6-án berontott egy bangkoki bölcsődébe, és tüzet nyitott, megölve 24 két és három év közötti gyermeket. További 12 ember meghalt. A szörnyű tett előtt lelőtte feleségét és gyermeküket. Önmagát is kivégezte.

Las Vegas: 3 halott

Egy 67 éves fegyveres december elején megrohamozott egy kampuszt Las Vegasban. Három oktatót ölt meg. A rendőrök a helyszínen lelőtték. A feltételezett indíték: korábban többször is sikertelenül pályázott állásra az amerikai egyetemen.

Izsevszk: 17 halott 

Tizenegy iskolás és hat felnőtt halt meg az oroszországi Izsevszk városának egyik iskolájában történt vérfürdőben. Egy 34 éves volt diák 2022. szeptember 26-án vadul lövöldözött. A nyomozóhatóságok szerint a férfi a támadás során náci szimbólumokkal díszített maszkot és fekete pólót viselt.

Texas: 21 halott

A texasi Uvalde-ban 2022. május 24-én egy 18 éves fiú egy általános iskola tantermében 19 gyereket és két tanárt lőtt agyon. „Mielőtt lőtt, azt mondta, hogy ‘jó éjszakát'” – számolt be egy túlélő 11 éves gyerek. Ezután kivégezte magát. Súlyosan bírálták, hogy a lövöldöző sokáig tudott gyilkolni az osztályteremben – csakúgy, mint a rendőrök erőszakos fellépését a kétségbeesett szülőkkel szemben.

A mészárlás szörnyű utóélete: két nappal a texasi iskolai mészárlás után az egyik meggyilkolt tanár férje szívrohamban meghalt. A média az úgynevezett „megtört szívek” szindrómáról beszélt – a stressz, a feszültség és az „összetört szív” által kiváltott halálesetekről.

Belgrád: 9 halott

2023. május 3-án egy 14 éves fiú bement egy belgrádi általános iskolába, és megrohamozta az egyik osztályt. Kilenc embert ölt meg golyózáporban – az apja fegyveréből. A lövöldözőt még a helyszínen letartóztatták.

Heidelberg: 1 halott

Előadás közben egy 18 éves diák tüzet nyitott a német Heidelbergi Egyetemen 2022. január 24-én. Szemtanúk szerint a fiatal férfi véletlenszerűen célzott az üléssorokra. Az elkövető egy nőt fejbe lőtt, aki meghalt. További három ember megsérült.

A lövöldöző a fegyvert külföldön vásárolta. A bűntény előtt a biológushallgató WhatsApp-üzenetben azt írta egy ismerősének, hogy „az emberek megérdemlik, hogy megbüntessék őket és meghaljanak” – írja a krone.at összeállításában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés