ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Borzalmas teher: szépnek lenni rossz

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A szépség privilégiuma nem olyan édes teher, mint az egyszerű halandók hinnék. Sőt, egyesek állítják: rengeteg hátránnyal jár.
Hirdetés
Ad image

Szerte az interneten sírják el bánatukat a szép emberek. A szépség privilégiuma ugyanis állításuk szerint, nem oly édes teher, mint csúnya társaik hinnék. Ugyanis több hátránnyal jár szépnek lenni, mint azt elsőre gondolnánk. A NewYork Post szúrta ki egy Reddit posztot, amiben egy felhasználó feltette a kérdések kérdését: „Mi volt a legszörnyűbb dolog, amit át kellett élned azért, mert vonzó vagy?”

A panaszáradat pedig el is indult, ahogy az lenni szokott. Sokan mondták, hogy nem kívánt figyelmet kapnak mindenkitől és a zaklatás is visszatérő. Mások azon sopánkodtak, hogy mindenki azt hiszi, el akarják venni a férjüket, vagy a párjukat.

„Néhányszor megvádoltak már azzal, hogy férfiakkal flörtölök, miközben szó szerint csak a munkámat végeztem. Nem kell a szaros barátod. Vannak napok, amikor a saját faszim se kell.” – szólt az egyik komment.

„Elegendő vonzónak lenni ahhoz, hogy megpróbáljanak felszedni, de ha elutasítod őket, rögtön kitalálnak valamit, hogy a lehető legrosszabbul érezd magad. Megdöbbentően sok férfit láttam, akik azt hitték, hogy ha eléggé le tudják csökkenteni az önbecsülésem, akkor beléjük fogok szeretni. Ez őrület!” – hozta fel a jogos problémát egy másik hozzászóló.

A séma pedig egyértelműnek látszik ezen a ponton. A legtöbb bántás, negatív tapasztalat a féltékenységből, a másik alacsony önbecsüléséből fakad. De nem csak a párkeresések esetében tapasztalható ez a tendencia. A barátságok is hasonlóan működnek a kommentszekció szerint.

„Amikor az emberek, akik elvileg a barátaid, minden alkalmat megragadnak, hogy kritizálják a külsődet, vagy bármi mást, amivel megalázhatnak, az különösen fájdalmas.” – olvasható. Arról is meséltek az emberek, hogy van, aki csak azért akart velük barátkozni, hogy együtt mutatkozzanak. Az meg szinte már teljesen természetes, hogy a legtöbb szép emberről azt feltételezik, hogy hiúak és buták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés