ACNEWS

Bosszú: orosz nőket mérgeztek meg egy berlini konferencián

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
A német fővárosban, Berlinben az állami bűnügyi hivatal vizsgálja az orosz újságírónők megmérgezését.
Hirdetés
Ad image

A két nő április végén Mihail Hodorkovszkij orosz kormánykritikus konferenciáján vettek részt a városban.

A két, száműzetésben élő orosz újságírónő számára végződött egészségügyi problémákkal Mihail Hordorkovszkij berlini konferenciája. A Welt am Sonntag beszámolója szerint utólag olyan találgatások merültek fel, hogy esetleg megmérgezték őket.

Időközben az államvédelmi hatóság vizsgálatot indított az incidens ügyében. A folyamatban lévő vizsgálatról részleteket nem közöltek.

Az Agentstvo orosz portál szerint az egyik érintettnél a tünetek már az április végi konferencia előtt jelentkeztek. A másik személy Natalia Arno, a Szabad Oroszország Alapítvány vezetője a Facebook közösségi hálózaton számolt be megbetegedéséről – írja a blick.ch

Beszámolója szerint „furcsa tüneteket” észlelt, és „heves fájdalmat” majd zsibbadást érzett. A nő annak a gyanúnak adott hangot, hogy idegméreggel mérgezhették meg.

A múltban többször is történtek mérgezéses támadások az orosz rezsim kritikusai ellen. A legismertebb talán a Kreml-kritikus Alekszej Navalnij (46) elleni támadás volt, aki 2020-ban szintén mérgezéses támadás áldozata lett Oroszországban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés