ACNEWS

Bosszúért liheg Moszkva: természeti katasztrófával vág vissza

Illusztráció / Fotó: MTI
Illusztráció / Fotó: MTI
Megbosszulják, hogy Ukrajna civil tartályhajót támadott meg – üzente Marija Zaharova, az orosz külügyi szóvivő.
Hirdetés
Ad image

Ukrajna szombatra virradóra a Fekete-tengeren, a Krím közelében tengeri drónnal támadta meg a SIG nevű orosz tartályhajót. Bár léket kapott a motortere a jobb oldalon, a vízszint közelében, de nem süllyedt el. A SIG hajótestébe bekerült vizet kiszivattyúzzák – közölte az orosz tengeri mentő szolgálat.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye vezetője azt mondta, hogy a hajó a Szíriában harcoló orosz erők számára szállított üzemanyagot. A támadás miatt kitört ablakok szilánkjai megsebesítették a legénység több tagját.

„A kijevi rezsim új terrorista módszereket alkalmaz, és ezért nem ítéli el egyetlen nyugati ország vagy nemzetközi szervezet sem. Nem igazolhatók az ilyen barbár tettek, de nem is maradnak válasz nélkül, kitervelőiket és végrehajtóikat elkerülhetetlenül meg fogjuk büntetni” – idézte az ATV a külügyi szóvivőt.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nem sokkal korábban azzal fenyegetőzött, hogy a hajók elleni ukrán támadások megtorlásául Oroszország még többet fogja támadni az ukrán kikötőket, sőt, „ökológiai katasztrófát fog okozni” Ukrajnának – írja az MTI.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés