ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bosszút állt Izraelen a Hezbollah, 100 rakétát lőtt rá

Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
Bosszúból négy hullámban több mint száz rakétát lőtt ki Libanonból a Hezbollah Izrael északi részére vasárnap hajnalban.
Hirdetés
Ad image

Bosszúból több mint száz rakétát zúdított éjszaka Izraelre a síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel. Az MTI közleménye szerint Libanonból négy hullámban több mint száz harcieszközt lőttek ki, melyek személyi sérüléseken kívül károkat okoztak járművekben, épületekben is. A légvédelmi riasztások éjjel egykor kezdődtek, és reggel hétig tartottak. Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője vasárnap reggel azt jelentette, hogy elfogták a Libanonból az ország északi részén fekvő civil településekre irányzott lövedékeket. Hangsúlyozták, hogy továbbra is támadják a Hezbollah libanoni célpontjait, és ezen támadások száma várhatóan növekedni fog.

Meghalt egy 17 éves fiú

A 24 szerint a Hezbollah magára vállalta a rakéták és drónok indítását, s bejelentette, hogy ez volt az első válasz a személyhívókkal és rádió adó-vevő készülékekkel elkövetett támadásokra. Két, Irakból Izrael déli részére lőtt rakétát is elfogott az izraeli légvédelem. A rakéták Galileát és a Haifától keletre fekvő Jezréel-völgyét célozták meg, több tucatot lőttek ki a légierő ott található Ramat-David bázisa ellen. Beit Searimban eltaláltak egy tehenészetet, rengeteg állat megsérült, és súlyos anyagi károk keletkeztek. Több faluban tüzet okoztak a repeszek és a lakatlan területre érkező lövedékek. Egy 17 éves fiú kora reggel autóbalesetben életét vesztette, amikor a légvédelmi szirénák megszólaltak, és autójával egy kerítésnek ütközött.

Tanítási szünetet rendeltek el

Haifa mellett, Kirját Bialikban megsérült egy épület és több mellette parkoló autó, és hárman megsebesültek a lezuhanó repeszek nyomán. A lakott területekre irányzott rakéták és drónok túlnyomó többségét elfogta a vaskupola légvédelmi rendszer. A polgári védelem bejelentette, hogy hétfő estig tanítási szünetet rendeltek el Haifától északra, s a biztonsági helyzet miatt gyülekezési tilalom lépett életbe: nyílt területen legfeljebb százan, zárt helyen tízen tartózkodhatnak együtt. Haifa önkormányzata törölt minden sport- és kulturális tevékenységet intézményeiben. Mindenkinek az óvóhelyek közelében kell tartózkodni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés