ACNEWS

Boszorkányünnep a pápa árnyékában

Hirdetés
Ad image

A mai napon érkezik Magyarországra Ferenc pápa. Vannak azonban olyanok, akik nem őt fogják ünnepelni, hanem egészen más istenekhez fordulnak.

Mint ismert, ma Magyarországra látogat Ferenc pápa, aki a tervek szerint 30-ig marad.

Persze rengeteg program lesz a tiszteletére, de az elmenetele után is ünnepel az ország, hiszen másnap már Majális van.

Sokan megfeledkeznek azonban egy másik ünnepről is, melyet hazánkban is sok száz éven át ünnepeltek.

Ez pedig a Walpurgis- éjszakája.

A népszokásban elterjedt boszorkányszombaton a boszorkányok az ördögökkel találkoznak, a német és magyar hiedelmek szerint a sötét erők összejöveteleket rendeztek erdőkben, fák alatt, akasztófáknál vagy hegyeken.

A VIII. században élt Szent Valburga (Walpurgis) ünnepének, május 1-jének az előestéje illetve éjszakája mindenféle varázslatra alkalmas.

A magyar kultúrától nem idegen a boszorkányság, sőt a mai napig vannak olyanok, akik gyakorolják.

Ilyen például Frabato is, akit az AcNews, éppen akkor ért el, amikor megérkezett egy bizonyos titkos helyszínre.

„Egyáltalán nem hat meg minket, hogy itt van a pápa. Mi akkor is megünnepeljük a Walpurgist. Igaz, most már szűkebb körben tartjuk, mint régen, amikor még nem pusztította ki a keresztény egyház a pogányságot. Új szelek, új idők fújnak…” – kezdte lapunknak a mágus, aki azt is elárulta hogyan kell elképzelni az ünnepségüket.

„Ilyenkor előtérbe helyezzük a szerelmet és a pénzt. Ez a teremtés ideje. Van egy hely, ahol ezeket a rituálékat tartjuk. Rajtam kívül hat másik beavatott boszorkánymester vesz részt ebben. Nem véletlen vagyunk ennyien, hiszen a 7-es egy mágikus szám, mind a kereszténységben, mind pedig a mi hitünkben. A tűz körül fogunk összegyűlni és a megfelelő imákat fogjuk elmondani. Nem nyilvános ez a szertartás, rendszerint titkos helyen tartjuk meg” – tette hozzá Frabato, aki viccesen megjegyezte; nyugi, nem áldoznak állatot.

„A mi hitünk természet közeli, sok istent tisztelünk. A kereszténység is a pogány hitre épül, bár ott egy istenük van mindenre. Nem annyira jó, hogy most itt van a pápa, biztosan van jelentése annak, hogy pont most látogatott ide.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés