ACNEWS

Botrány a Forma-1-ben: elvennék Hamilton világbajnoki címét

Lehet, hogy Hamilton nem 7, hanem csak 6-szoros világbajnok lesz Fotó: Mercedes
Lehet, hogy Hamilton nem 7, hanem csak 6-szoros világbajnok lesz Fotó: Mercedes
Bírósághoz fordult Felipe Massa, hogy Hamiltontól elvegyék, és neki adják az elcsalt 2008-as világbajnoki címet.
Hirdetés
Ad image

A brazil Felipe Massa továbbra is úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton első világbajnoki címe csalással született meg 2008-ban. Massa hétfőn pert indított a Forma-1 irányító testülete, az FIA és a sportág egykori legfőbb vezetője, Bernie Ecclestone ellen a londoni Legfelsőbb Bíróságon. Massa állítása szerint a Renault-s Nelson Piquet szándékosan vágta falnak az autóját, miután a csapat vezetése erre felszólította. Az így létrejött biztonsági autós fázis miatt végül Piquet csapattársa, Fernando Alonso nyerte a futamot. Massa részben egy rossz bokszkiállásnak köszönhetően elbukta a győzelmet. És mint később kiderült, ezáltal a vb-címet is Lewis Hamiltonnal szemben – írta az origo.hu.

„Massa úr annak megállapítását kéri, hogy az FIA szándékosan megsértette az előírásait, mivel nem vizsgálta ki azonnal Nelson Piquet Jr. balesetét a 2008-as Szingapúri Nagydíjon. Ha a FIA megfelelően járt volna el, Massa úr megnyerte volna a világbajnokságot abban az évben. Massa úr kártérítést is kér ajelentős anyagi veszteség miatt, amelyben Ecclestone úr és FOM is közreműködött. A békés megoldásra irányuló kísérletek nem jártak sikerrel. Így Massa úrnak nem maradt más választása, mint jogi eljárást kezdeményezni” – nyilatkozták a brazil expilóta ügyvédei.

„Helyesnek tartom a per elindítását. Majd egy angol bíró eldönti, hogy mi az igaz és mi nem ebben az ügyben. Nem tudok mit mondani az eredményről és arról, hogy mi lesz. Bármi is lesz az ítélet, azt elfogadom” – reagált a hírre hétfőn Bernie Ecclestone.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés