ACNEWS

Botrány a magyar határon: énekelve tiltakoztak az ukrán gyerekek

Az ukrán tanár provokációra használta fel a rábízott gyerekeket Fotó: police.hu
Az ukrán tanár provokációra használta fel a rábízott gyerekeket Fotó: police.hu
Az elképesztően hazug ukrán vád szerint a magyar határőrök csőre töltött fegyverrel ellenőrizték az ukrán autóbuszt.
Hirdetés
Ad image

Egy pillanat alatt felkapta az ukrán sajtó Oleg Meljanik, a Vitaminchiki Néptáncegyüttes vezetőjének állítását. Ebben azt meséli, hogy a magyar határőrök tűzkész állapotban, vagyis csőre töltött fegyverrel vizsgálták át a buszukat.

Átkutatták a buszt

A bejegyzésben a tánctanár azt állította, hogy vissza akarták fordítani a magyar határszolgálat munkatársai a szarajevói tánctalálkozóra utazó gyerekeket szállító buszt. Mint írta, addig kutatták a buszt, amíg nem találtak valamilyen hibát. Ez a hiba szerinte a busz elsősegély dobozának a lejárt szavatosságú érleszorító gumija volt.

Az ellenőrzés alatt a csoport kísérője éneklésre buzdította az autóbusz mellett tartózkodó gyerekeket. Mindaddig énekeltek, amíg a rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy azzal zavarják a határátkelőhely működésének rendjét – írta a haromhatar.hu.

Hazudott az ukrán tanár

A rendőrök kérésére az éneklést befejezték, majd az ellenőrzés végén visszaszálltak az autóbuszra és mentek tovább az útjukra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közleményben tájékoztatta a lapot. Ebben azt írták, hogy az ellenőrzés tolmács közreműködésével, akadálymentesen zajlott. Az ellenőrzésben résztvevő rendőrök egyik utastól sem vettek el mobiltelefont. A kísérőnél lévő zászlóra nem tettek megjegyzést, nem adtak utasítást, és nem került sor a lőfegyver tűzkész állapotba helyezésére. Mindezt a határátkelőhelyen lévő térfigyelő kamerák felvételei is alátámasztják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés