ACNEWS

Botrány a mentőknél: az esetkocsiban drogozott a mentőtiszt

Csak kapkodjuk a fejünket, botrány botrányt követ, de mégis mi folyik a mentőknél/Fotó: OMSZ
Csak kapkodjuk a fejünket, botrány botrányt követ, de mégis mi folyik a mentőknél/Fotó: OMSZ
Három év börtön és foglalkozástól eltiltás vár a drogos mentősre.
Hirdetés
Ad image

Megdöbbentő ügyet emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. Egy mentőtiszt a esetkocsiban található ampullákból fecskendővel szívta ki a ketamint, majd ugyanazzal a lendülettel beadta magának. A mentős nő közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer birtoklása miatt áll a bíróság elé.

Hüledezve kapkodja az ember a fejét, hogy mégis mi folyik a mentőknél? Mint azt az AcNews megírta, nemrég egy fedett nyomozótól mentés közben lopott 70 ezer forintot az Országos Mentőszolgálat dolgozója, korábban egy másik, a mentőautóban felálló férfit leckéztetett meg úgy a sofőr, hogy indokolatlanul vészfékezett,  a beteg beverte a fejét és meghalt.

Most pedig a vádirat szerint a mentős nő tavaly január 7-e és február 27-e között az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen hat darab kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét szúrta át egy injekciós tűvel. A mentőállomásra beosztott mentőtiszt kihasználta, hogy a szolgálati idejében ellenőrzés nélkül hozzáfért az esetkocsin lévő gyógyszerekhez.

Majd a nő, mint aki jól végezte dolgát: az ampullákból hiányzó ketamin helyére fiziológiás sóoldatot töltött, hogy a hiány senkinek ne szúrjon szemet. A mentős a nyomozás során beismerte a bűnösségét, de nem tett érdemi vallomást – adta hírül a 24.hu.

A 24.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy három év börtönt, három év közügyektől eltiltást, és öt év egészségügyi végzettséget igénylő foglalkozástól eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés