ACNEWS

Botrány a mentőknél: szétverték a tatabányai rohamkocsit

Saját autóját verte szét a mentőszolgálat dolgozói - Fotó: OMSZ illusztráció
Saját autóját verte szét a mentőszolgálat dolgozói - Fotó: OMSZ illusztráció
Morálisan még soha nem süllyedt ilyen mélyre az Országos Mentőszolgálat, a három vétkest azonnal kirúgták.
Hirdetés
Ad image

Mi történik a mentőknél? Az utóbbi időszakban egyik botrány jön a másik után. Több büntetőeljárás folyik jelenleg is, mert a dolgozók a beteget loptak meg. Vagy szándékosan okoztak olyan sérülést az egyik betegnek, hogy a belehalt. A fuldokló Gálvölgyi János esetében pedig már mentőautót sem küldtek, mert a diszpécser úr képtelen volt az emberi kommunikációra.

Két videón is látszik, hogy egy mentőállomás udvarán egy mentős szétver egy több mint húszmillió forintot érő rohamkocsit. A rongálást maguk az állomás dolgozói vették videóra. Látszik a felvételen az is, hogy többen buzdítják a kollégájukat – írta a Blikk.

Úgy tudjuk, a tatabányai mentőállomáson történt az eset – mondta alapnak a neve elhallgatását kérő mentős, aki a videót eljuttatta szerkesztőségnek. – A mentőszolgálat munkatársai között fű alatt terjedt a felvétel. Sajnos, voltak olyanok, akik viccesnek találták. Megdöbbentő, hogy egyikünk meggyalázza azt a munkaeszközt, amivel életeket mentünk.”

Győrfi Pál elismerte a vandalizmust, Mint mondta, több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős. Mindezt úgy, hogy két kollégája buzdította. Mindez a balesethez kapcsolódó eljárást és a biztosítási ügyintézést is megnehezítette, ezért azonnal munkáltatói vizsgálat indult.

Méltatlan ez a viselkedés, mint ahogyan minden jogsértés az, amit egy mentő a szolgálatával, a hivatásával összekapcsolhatóan követ el– vélekedett Benke Dénes nyugalmazott mentőápoló. – Az egész mentőszolgálatot járatták le otrombaságukkal.

A három mentőst kirúgták a szolgálattól, de a kárt, amit okoztak, ki kell fizetniük.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés