ACNEWS

Botrány az érdi iskolában: összevertek egy kisfiút a tesiórán

Ezen a botrányosra sikeredett meccsen senki nem érezte jól magát / Fotó: pixabay
Ezen a botrányosra sikeredett meccsen senki nem érezte jól magát / Fotó: pixabay
A 11 éves kisfiút többször hasba rúgták, kórházba vitték, három nap múlva az anyját is megtámadták, ő is kórházba került.
Hirdetés
Ad image

Mi történik Érden? Az egyik általános iskolában tornaórán, játék közben két kisdiák a labda megszerzéséért küzdött. Ez fajult verekedésig. Az egyik gyerek úgy összerugdosta az osztálytársát, hogy kórházba kellett szállítani. Hogy közben hol volt a pedagógus, aki beavatkozhatott volna, az rejtély. A Bors úgy tudja, az orvosi vizsgálatok szerint 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a kórház viszont hivatalból feljelentést tett a rendőrségen.

Az összerugdosott gyerek egy óvónő fia volt. Az anya bement az iskolába, hogy megkérdezze az iskola igazgatóját: hogyan fordulhatott elő ilyesmi óra közben. A Bors szerint azonban az iskolaigazgató nem úgy reagált, ahogy az elvárható lett volna. Arra hivatkozott az anyukának, hogy „ismeri a támadó fél családját, miért kell ebből ekkora ügyet csinálni”.

Három nappal később, a feljelentés után az anyukát futás közben egy ismeretlen tettes megtámadta és annyira megverte, hogy ő is kórházba került. Bár bizonyíték nincs arra, hogy a két eset összefügg, a helyiek közül sokan vélik úgy, hogy az iskolában verekedő 11 éves családja áll a második támadás mögött.

Az érdi iskolában megsérült kisfiúról a rendőrség a gyámhivatal jelzésének útján értesült – nyilatkozta az AcNews-nak Berki Bianka őrnagy, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Érdi kollégáink az információkat ellenőrizték és megállapították, hogy a tanulók testnevelés órán, játék közben a labda megszerzésért „küzdöttek. Eközben a kisfiút egy 11 éves diáktársa megrúgta a lábszárán és a hasán, majd fejbe dobta a labdával. Az orvosi vizsgálatok 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést – horzsolást, zúzódást – állapítottak meg. A hatályos magyar büntetőjog szabályai szerint büntethetőséget kizáró ok a gyermekkor. Tekintettel az életkorára, a diáktárs nem büntethető, büntetőeljárás nem indítható.”

A megvert édesanya ügyében 2023. szeptember 28-án érkezett bejelentés, mely szerint egy Érd, Tétényi utca közelében futó nőt, ezidáig ismeretlen férfi többször megütött. Az Érdi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el, a körülmények tisztázása folyamatban van.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés