ACNEWS

Botrány az USA-ban: eltitkolták a védelmi miniszter súlyos betegségét

Pentagon Fotó: pixabay
Pentagon Fotó: pixabay
Aggodalmak az amerikai védelmi miniszter egészségével kapcsolatban: titkos műtét, szövődmények és újabb titkos kórházi kezelés...
Hirdetés
Ad image

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter hétfő óta tisztázatlan okból kórházban van. A Reuters értesülései szerint a Pentagon csak péntek késő estig tájékoztatott erről, anélkül, hogy elmondta volna, miért titkolta több napig.

A 70 éves Austin az amerikai hadsereg második parancsnoka Joe Biden elnök után, és feladatai megkövetelik, hogy mindenkor rendelkezésre álljon, hogy bármilyen nemzetbiztonsági válságra reagáljon.

A Pentagon nem közölte, hogy Austin január 1-jén eszméletlen volt-e, amikor a marylandi Walter Reed Katonai Kórházba került, illetve, hogy Kathleen Hicks helyettese milyen mértékben vette át a feladatait. E kötelezettségek közé tartozik például az esetleges nukleáris támadásra való azonnali válaszkészség is.

A Pentagon szerint Austinnak komplikációi voltak egy nemrégiben elvégzett orvosi beavatkozás miatt, de nem kívánták megmondani, mi volt az eljárás, és milyen szövődményeket szenvedett el.  Azt sem részletezték, hogy a minisztert mikor engedik ki a kórházból.

Austin olyan időszakban van kórházban, amikor a Közel-Keleten nagy a feszültség az Izrael és a Hamász palesztin radikális mozgalom közötti háború miatt. Az amerikai csapatokat az elmúlt hetekben többször is támadás érte, például Irakban vagy Szíriában a konfliktus miatt.

A Katonai Újságírók Szövetsége levelet írt a Pentagon tisztségviselőinek, amelyben kritizálják a hivatalt, amiért titokban tartják Austin kórházi kezelését. Újságírók szerint közszereplőről van szó, akinek ilyen helyzetben nincs joga a magánélethez, ha egészségről van szó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés