ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Botrány Bagaméren: 5 kislányt rontott meg a falusi pap

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A megrontott öt kislány között óvodás, iskolás és árva gyermek is volt, az ügyészség 12 év fegyházbüntetést kért rá.
Hirdetés
Ad image

A rábízott kislányok közül, a vád szerint, ötöt molesztált, szexuálisan zaklatott, a bugyijukba nyúlkált egy görökkeleti felekezethez tartozó pap Bagaméren. A Hajdú-Bihar vármegyei falucskában nagy a felháborodás a pap bácsi viselt dolgai miatt. Az egyik kislány édesanyja szerint a férfi olyan dolgokat művelt a kilencéves gyerekével, amit nem lehet megmagyarázni.

„Kérdeztem a lányomat, hogy mit csinált veled. Elmondta, hogy maga mellé ültette hittanórán. Videófelvételt nézetett volna a lányommal – idézte fel a történteket az ATV-nek Budai Alexandra, az egyik kislány édesanyja. – De olyan módon kihasználta a kislányomat, hogy az alsóneműbe belenyúlkált, a mellét simogatta a kislányomnak és amikor a tudatára adtam a kislányom osztályfőnökének, akkor egyből mondta, hogy tegyek feljelentést”.

A híradónak nyilatkozó ügyvéd három kislányt képvisel. Azt mondta, az alsós lányok egybehangzóan mesélik el a történteket. Egy szakértő szerint is valósak a történetek. Az érintett pap tagadja az ellene felhozott vádakat.

„Elég egységesen mondták ezt el. Többször is meghallgattam őket és mindig ugyanabban a formátumban mondták el. De amikor én az ügybe bekapcsolódtam, akkor nem sokkal később született egy szakértői vélemény is, ami ezt alátámasztotta” – magyarázta Koós László ügyvéd.

A pap egyébként állítja, hogy ő nem molesztálta a gyerekeket, ő csak segíteni akart nekik, vigasztalni akarta őket. Az ügyészség 12 év fegyházbüntetést kért a pedofil papra. „Nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le. A törvényszék az ügyet tárgyalásra utalta, a büntetőeljárás 2024. szeptember 17-én és 19-én folytatódik – közölte Dobó Dénes a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!