ACNEWS

Botrány: félórát várt a vérében fekvő Magdi néni a mentőre

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ
A vérző fejű, zavart asszony a hőségben a nyílt utcán lett rosszul, elesett, beverte a fejét, csak sokára érkezett a segítség.
Hirdetés
Ad image

Újabb mentősbotrány borzolja a kedélyeket, ezúttal egy idős, erősen vérző ember szorult sürgős segítségre, de a mentőautó csak félórával később érkezett a helyszínre. A néni a hőségben rosszul lett, elesett, beverte a fejét.

„Délután egy óra körül jártam arra, akkor az idős asszony már az aszfalton feküdt – mesélte a Blikknek Klaudia, a lap egyik olvasója. – Sokan álltak körülötte, s többen azt mondták, már legalább 20 perce hívták a mentőket, de még sehol nincsenek. Nem értették, mire várnak, miért nem jönnek még…”

Klaudia szerint a hölgy eszméleténél volt, de rengeteg vért veszített. „Tudtam vele néhány szót váltani. Elmondta, hogy Magdinak hívják, és csak azt hajtogatta, hogy jól van, minden rendben vele. Aztán pedig azt rebegte, hogy valaki vigye haza – tette hozzá.

Szerencsére egy véletlenül arra járó doktornő bekötözte az asszony fejét, de mást nem tehetett. A szemtanúk szerint azt mondta, valószínűleg több csontja is eltörhetett a néninek, s azt sem zárta ki, hogy koponyaalapi törése van. Az asszony kissé zavartnak tűnt, de bele tudtak diktálni néhány korty vizet, majd befutottak a mentők.

„A jelzett helyszínre 2023. július 19-én 13:04-kor hívták a mentőket egy idős nő elesésből származó fejsérülése miatt” – tájékoztatta a Blikket az Országos Mentőszolgálat. „A mentésirányító szakmai protokoll szerint feltett kérdéseire adott válaszok alapján megállapítást nyert, hogy a beteg eszméleténél van, a fején sebzés található.

Ugyancsak rögzítették azt az információt, hogy a beteg mellett egy orvos tartózkodik, a sebet bekötözik, közvetlen életveszélyre utaló tünet, körülmény nem merül fel. A helyszínre riasztott mentőegység 13:33-kor kezdte meg a beteg ellátását, az idős nőbeteget stabil állapotban szállították.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés