ACNEWS

Botrány: hadat üzent a református lelkipásztor az önkormányzatnak

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ma reggel zártörésre készül a hódmezővásárhelyi lelkipásztor a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában.
Hirdetés
Ad image

Rendőrt kellett hívni a hódmezővásárhelyi református iskolába, mert a helyi önkormányzat szerda délután elfoglalt két tantermét, a tánctermet és a konyhát. Hiába tiltakozott az iskolát fenntartó református gyülekezet lelkipásztora, a lakatos kicserélte a zárat. Állítólag a lefoglalt négy szoba nem az egyházé, hanem az önkormányzaté. Az egyenruhások nem tudták megakadályozni a zárcserét, csak jegyzőkönyvet írhattak a történtekről – adta hírül a a Hódpress.

Bán Csaba lelkipásztor először szépen kérte Petrovics György aljegyzőt, ne cseréltesse ki a zárakat. Majd azzal fenyegetőzött, ha megteszik, reggel feltörik azokat, mert 400 gyereknek tanulnia kell. Az aljegyző azt válaszolta, hogy bírósághoz lehet fordulni az ügyben. Csakhogy ugyanezt kérte az aljegyzőtől a lelkipásztor is. Az AcNewes telefonon utolérte Bán Csabát.

„Hogy mi állt a konfliktus hátterében? Egy közintézménynek működnie kell. Viszont a részletekről nem kívánok nyilatkozni” – közölte kurtán-furcsán az aljegyzőt zártöréssel zsaroló lelkipásztor.

Korábban egy törvénymódosítás biztosította, hogy az egyházak ingyenesen megkaphatják azokat az önkormányzati tulajdonú épületeket, amelyekben oktatási-nevelési tevékenységet végeznek. Hódmezővásárhelyen három egyház igényelt ilyen iskolát. De érdekes módon csak az Ótemplomi Református Egyházközség került háborús helyzetbe.

„Mi lessz ennek a vége?” – tette fel a költői kérdést a portál Facebook oldalán egy aggódó olvasó.

„Akármi is történt, akár hogyan is történt, egy lelkész nem fenyegetőzhet, a törvényeket neki is be kell(ene) tartania” – írta egy másik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés