ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Botrányosan szívatják a tanárokat – vizsgára kötelezik őket

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Korlátozzák a pedagógusokat, tanítókat és óvodapedagógusokat: kötelező oktatáson vesznek részt, és korlátozzák a mobiltelefonozásukat.
Hirdetés
Ad image

Alaposan megszívatja és vizsgázni küldi a pedagógusokat, tanítókat és óvodapedagógusokat a Belügyminisztérium új rendelet-tervezete. Eszerint kötelező tíz órás online képzésen kell részt venniük a következő tanévben. Ennek célja, hogy a pedagógusok „megújítsák” ismereteiket a Nemzeti alaptanterv és az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban – írta a Népszava.

A képzést Pintér Sándor belügyminiszter írhatja elő, és a tervek szerint azt 2024. szeptember 1. és 2025. január 31. között kell teljesíteni. A képzés távoktatás formájában valósul meg, a sikeres vizsgához húsz kérdésből tizenötre kell helyesen válaszolni. Ha valaki megbukik, két alkalommal pótvizsgázhat. Az eredményeket figyelembe veszik a pedagógusok szeptembertől induló teljesítményértékelésénél is.

Ha ez nem lenne elég, ugyanez a tervezet szabályozza a pedagógusok iskolai mobiltelefonhasználatát. Az előírások szerint tilos a tanórai és egyéb foglalkozások ideje alatt, valamint a tanulói felügyelet ellátása során a mobiltelefon és más digitális eszközök használata. Az csak nevelési-oktatási célokra engedélyezett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés