ACNEWS

Bravúros kényszerleszállás – A 22 éves pilóta megmentette a repülőgép utasait a Dolomitokban

Egy kisrepülő kényszerleszállást hajtott végre az olaszországi Dolmitokban, körülbelül 2100 méteres magasságban, a motor teljesítményének csökkenése miatt.

Hirdetés
Ad image

Egy kisrepülő kényszerleszállást hajtott végre az olaszországi Dolmitokban, körülbelül 2100 méteres magasságban, a motor teljesítményének csökkenése miatt. 

Az olaszok hősként ünneplik azt a fiatal nőt, aki bravúros kényszerleszállást hajtott végre -írja a La Stampa. 

A gépet a 22 éves Silvia de Bon vezette, bátyja, Matteo és menyasszonya, Giorgia Qualizza utaztak vele, mindhárman Longarone-ból (Belluno) származtak. A Veneto és Trentino közötti hegyek között repültek, amikor a gép motorja meghibásodott körülbelül 2100 méteres magasságban.

A 22 éves pilóta nemrég tért haza az USA-ból, ahol alig hat hónapja szerezte meg a repülési engedélyét. A repülés iránti szenvedélyének köszönheti, hogy mindenkit megmentett.

A három ember a kényszerleszállás után önállóan szállt ki a gépből a havas hegyekbe, és 16 óra 25 perc körül hívták a 112-es segélyhívót, majd felmentek várni a segítséget.Mindhármukat az ütközés során szerzett esetleges sérülések miatt a Santa Chiara kórházba szállították megfigyelésre.

 

„Nagyon kevés idő van a gondolkodásra odafent. Erről eszembe jutott, amit a New York-i Hudsonon leszálló pilóta, Sully mondott: nyugodtnak kell maradni, a meneküléshez hidegvérre van szükség.”

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés