ACNEWS

Brit lista: ezeket vedd, amikor kitör a III. világháború

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A brit népnek elindították a „Készülj fel” című honlapot, amely tanácsokat ad, hogyan lehet túlélni három napig egy nukleáris csapást.
Hirdetés
Ad image

A briteket arra figyelmeztette a kormány, hogy nemzeti vészhelyzet esetére vásároljanak három napra elegendő palackozott vizet, és raktározzanak fel konzerveket. A kiadott vészjósló új iránymutatás szerint minden háztartásnak annyi vészkészletet kell felhalmoznia, hogy egy válsághelyzet – például egy nukleáris háború – esetén 72 órát segítség nélkül túléljen.

A honlap azt írja: „A legfontosabb dolog, ha azt mondják, hogy sugárveszélyhelyzet közelében van, amint lehet, menjen be a házba, és maradjon ott. Zárja be az ajtókat és az ablakokat, és legyen minél távolabb a külső falaktól”.

Az oldal az önfertőtlenítési útmutatóra is hivatkozik, amely arról szól, hogyan távolítsa el biztonságosan a radioaktív anyagot a bőréről és a ruházatáról, és hogyan használja a jódot. A vészhelyzeti csomag javasolt elemei közé tartozik egy zseblámpa, egy hordozható áramforrás, egy rádió, tartalék elemek, egy elsősegélycsomag, nedves törlőkendők, palackozott víz, nem romlandó élelmiszerek és baba felszerelés.

A kiskereskedők figyelmeztették a lakosságot, hogy a tanács kiadása után ne vásároljanak nagy tételben árucikkeket. Ahelyett, hogy egyszerre vásárolná meg az összes elemet, a kormány azt javasolja, hogy idővel egészítse ki a „vészcsomagját”. Ebbe beletartozik, hogy személyenként és naponta körülbelül 10 liter vizet, valamint fogyasztásra kész hús-, gyümölcs- és zöldségkonzerveket tároljon.

A vészhelyzeti ellátmányok listája:

  • Elemes vagy felhúzható zseblámpa
  • Hordozható áramforrás a mobiltelefon töltéséhez
  • Akkumulátoros vagy felhúzható rádió, hogy áramszünet alatt is friss híreket kapjon.
  • Tartalékelemek a zseblámpához vagy a rádióhoz
  • Elsősegélycsomag
  • Nedves törlőkendő és kézfertőtlenítő
  • Palackozott víz
  • Nem romlandó, főzést nem igénylő élelmiszerek (pl. hús-, gyümölcs- vagy zöldségkonzervek) és konzervnyitó.
  • Babakellékek (pl. pelenkák és tápszer)
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés