ACNEWS

Brutális csapást mértek éjjel az oroszok az ukrán hadseregre

Súlyos veszteséget szenvedtek az ukránok szerdán Fotó: grafika
Súlyos veszteséget szenvedtek az ukránok szerdán Fotó: grafika
Lángszórókkal, rakétákkal, ágyúkkal verték vissza a támadást az orosz határnál.
Hirdetés
Ad image

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint csütörtökre virradóra intenzív tűz alá vette Belgorod megye polgári létesítményeit, egy harckocsikkal támogatott ukrán alakulat, miközben  megpróbált behatolni Oroszország területére a Novaja Tavolzsanka település és a Sebekino nemzetközi közúti határátkelő közelében.

A két gépesített ukrán lövésszázadot rakéta-és tüzérségi ellencsapással, lángszórókkal megfutamították. Eközben több mint félezer ukrán katona életét vesztette – adta hírül a Propeller.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte, hogy ukrán oldalról éjjel sorozatvetőkből többször is tűz alá vették a határtól négy kilométerre fekvő Sebekino várost, aminek következtében legkevesebb kilenc ember megsebesült. A városban megszakadt az áramszolgáltatás, kigyulladt egy kollégium, és megrongálódott az önkormányzat épülete.

A közösségi médiában megosztott videó szerint a támadást az ukrán oldalon harcoló Orosz Önkéntes Hadtest és az Oroszország Szabadsága Légió elnevezésű fegyveres szervezet hajtotta végre. Ezek részesei voltak a belgorodi régióba május 22-én történt betörésnek is. Akkor Moszkva szerint hetvennél több katona halt meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés