ACNEWS

Brutális gazdagság leselkedik áldozatára

Hatalmas a tét, négymilliárdért kell jól ikszelni, aki eltalálja a nyerőszámokat egy csapásra milliárdos lehet. És veszélyeztetett.

Hirdetés
Ad image

Hatalmas a tét, négymilliárdért kell jól ikszelni, aki eltalálja a nyerőszámokat egy csapásra milliárdos lehet. És veszélyeztetett.

Az Ötöslottón már 22 hete nem született telitalálat, így a szombati sorsoláson már 3,823 milliárd forint jackpot várja a játékosokat – tudatta a Szerencsejáték Zrt, ezzel is lottóvásárlásra ösztönözve az embereket.

A főnyeremény összege maximum 52 húzáson keresztül halmozódhat, a játék történetében eddig 39 hét volt a leghosszabb telitalálat nélküli időszak.

A tavalyi átlagos héthez viszonyítva 13 százalékkal nőtt a forgalom a játékon, hetente pedig mintegy 1,3 millió szelvény tulajdonosa várja, hogy nyerjen.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, amelyre átutalják a nyereményt, ha 90 napon belül jelentkezik az úgynevezett nagynyertesvonalon.

Csakhogy nyerni veszélyes is.

Működik ugyanis a hirtelen meggazdagodás szindróma (sudden wealth syndrome, SWS). 1997 óta kénytelenek a pszichológusok a lottómilliomosok eszement tüneteit önálló diagnózissá, sőt betegséggé fogalmazni.

A pszichológusok és a tapasztalat szerint ha váratlanul ránk zúdulna egy hatalmas nyeremény, és nem dolgoztunk meg érte (mert például lottón ütöttük meg a főnyereményt, vagy hirtelen örököltünk egy tetemes összeget, netán kriptovalutákkal kereskedünk koronavírus és háború idején), komoly krízist élhetünk át.

Legfeljebb két hónapig szokott tartani az eufória, majd többnyire jön az ellenpont, a stressz, a szorongás és a depresszió – írja az index. Ennek nem feltétlenül kell így történnie. Gazdagabb országokban a szerencsejáték-intézmények többnyire pszichológusokat és befektetési tanácsadókat rendelnek ki a friss milliomosok mellé, akik aztán nyugalomra és megfontolt pénzügyi tervezésre intenek, és melegen javasolják, hogy lehetőleg maradjon mindenki inkognitóban.

Aki nem szeretne efféle tortúrát átélni, annak persze nem kell lottóznia, vagy ha mégis, akkor tudnia kell, milyen számokat nem kell behúznia a lottón, hogy hatékonyan elkerülhesse a kedves szenvedéseket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés