ACNEWS

Brutális harci kutya támadt a síró kisfiúra, mentő vitte kórházba

Az érzéketlen gazda a kiskamaszt okolja a támadás miatt.

Hirdetés
Ad image

Az érzéketlen gazda a kiskamaszt okolja a támadás miatt.

Napok óta lázban egy harcikutya támadása tartja lázban Dabronyt. A 390 lelket számláló, Veszprém vármegyei falucska lakói az utcán is a brutális támadásról beszélnek. Pár napja kéklámpával száguldva szirénázó járőrkocsi és mentőautó hangja zavarta meg az egyetlen utcából álló település csendjét. A mentő a Varga család otthona előtt fékezett le, az ott lakó kisfiút a kórház sürgősségi osztályára szállította, közben a rendőrök a harcias kedvű staffordshire terrier gazdáját hallgatták ki.

Kiderült, a kisfiú a focimeccs után, a hátsó úton gyanútlanul baktatott hazafelé, amikor y harcikutya kiszökött a kerítésen és rátámadt. Miközben össze-vissza marcangolta a lábát, a kiskamasz sírva, ordítva hívott segítséget, de hiába. Végül az eb elengedte, a gyerek pedig hazabicegett.

„Még arra sem voltak képesek, hogy elkísérjék – kesergett a TV2 Tényeknek a kutya gazdáinak érzéketlensége miatt Varga Attila, a gyerek édesapja. Mint mondta, a gyereket hazaengedték a kórházból, de azóta is fájdalmai vannak.

A kutya tulajdonosa azt állítja, a gyerek hergelte az állatot. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított, a gazda akár 3 évig tartó szabadságvesztésre is számíthat.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés