ACNEWS

Brutális lyukat ütött a jégvihar az utasszállító repülőgép orrán

Fotó: képernyőkép /twitter.com/VolaMalpensa
Fotó: képernyőkép /twitter.com/VolaMalpensa
Magyar pilótát kérdeztünk a Boeing-767-es repülőgép balesetéről.
Hirdetés
Ad image

Szinte példátlan, ami a Delta Airlines hétfői, Milánóból New York-ba tartó járatával történt. Ugyanis a gép közvetlenül a felszállás után Novara felett brutális jégesőbe repült. A bombaként becsapódó jégtömbök súlyos károkat okoztak a Boeing 767-300-as utasszállító repülőgépben.

Mivel a gép nem tudott volna biztonságosan New York-ba eljutni, a kapitány engedélyt kapott, hogy leszálljon Rómában a fővárosi Fiumicino repülőtéren. Ott készült fotó a repülőt ért brutális károkról – idézte a hvg.hu a Repubblica-t.

Az AcNews repülési szakértője is döntött már úgy, hogy elrepül a viharfelhők fölött. Vagy bevállalta, hogy a szélébe egy kicsit belelóg.

„Tény, hogy egy nagy utasszállító repülő a nagy magasságban, ahol ritkább a levegő, csak nagy fordulósugárral tud manőverezni. Ellentétben egy vadászgéppel” – nyilatkozta az AcNews-nak a neve elhallgatását kérő repülési szakértő, aki maga is aktív pilóta.

„Alapelv, hogy nem szabad szupercellába nem szabad berepülni, de a mostani időjárás rendkívüli mértékben megváltozott. Egyre gyakoribbak az időjárási szélsőségek. Hogy hibázott-e a kapitány? Ezt így nem jelenthetjük ki” – folytatta.

Talán a Boeing 767-esnek nem annyira érzékeny a radarja, mint egy vadonatúj gépnek. De simán lehet, hogy Novara felett a kapitány úgy vélte, még biztonságosan ki tudja kerülni a szupercellát. Aztán néhány perc múlva szélsőségesen megváltoztak az időjárási körülmények.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés