ACNEWS

Terror a Niagara-vízesésnél: felrobbantották a hidat

Rainbow Bridge - Fotó: wikimedia - விஜயஷண்முகம்
Rainbow Bridge - Fotó: wikimedia - விஜயஷண்முகம்
Sokk az USA és Kanada határán: felrobbantottak egy autót a Szivárványhídon. A hálaadás előestéjén.
Hirdetés
Ad image

Az autóban ülő két ember meghalt. A híd Ontariót köti össze New Yorkkal, és összeköti az amerikai Niagara-vízesést és a kanadai Niagara-vízesést.

A Niagara Gazette című lap szerint az autó az Egyesült Államokból Kanadába tartott, és megpróbált a határőr épületének nekihajtani. Ezután robbanás történt. Egy határőr megsérült, de nem súlyosan. A határátkelőket azonnal lezárták. „Hallottunk valami csattanást, tüzet és fekete füstöt” – mondta egy szemtanú a Niagara Gazette-nek.

A pontos körülmények tisztázatlanok. A Fox News értesülései szerint a robbanás terrortámadási kísérlet volt. A robbanást állítólag szándékosan robbanóanyaggal okozták.

New York állam kormányzója, Kathy Hochul az X-en közölte: „A New York-i rendőrség aktívan együttműködik az FBI terrorizmusellenes munkacsoportjával, hogy ellenőrizze a New Yorkba való beutazás minden pontját”.

A hatóságok szerint New York nyugati részén három másik, Kanadával közös határátkelőt is lezártak kezdetben. A többi határátkelőn és néhány repülőtéren is megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Az incidens közelében lévő városok néhány hivatalos épületét a szokásosnál korábban bezárták.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „nagyon komoly helyzetről” beszélt. Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták az incidensről. Szorosan követi a fejleményeket – közölte szerdán a Fehér Ház.

Csütörtökön van az Egyesült Államokban a hálaadás ünnepe, amikor hagyományosan összegyűlik a család és a barátok. Az azt megelőző napon az egész év legnagyobb forgalmát bonyolítják le.

New York állam kormányzója sajtótájékoztatóján tagadta a terrrortámadás verzióját: „Nincs terrortámadásra utaló jel az amerikai-kanadai határon, miután a Niagara vízesésnél felrobbant egy autó” – mondta. A vizsgálat tart. Az nem hozták nyilvánosságra, kik ültek az autóban és mi robbant….

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés