ACNEWS

Brutális tempó: évi száz repülőgépet gyártanak az oroszok

Fotó: TU-214 / Russia Airlines
Fotó: TU-214 / Russia Airlines
Hatszáz repülőgép gyártását tervezi hat év alatt Oroszország. 280 milliárd rubelt lehet majd ilyen célokra felhasználni.
Hirdetés
Ad image

„Oroszország hat év alatt több mint 600, teljesen hazai repülőgépet készül megépíteni” – jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök a kormányfő-helyettesekkel hétfőn megtartott találkozón. Misusztyin szerint az SSJ New, MC-21-310, Il-114-300, Tu-214 és Il-96-300 géptípusok képezik majd az orosz légitársaságok flottájának alapjait.

„A kormány átfogó programot hagyott jóvá a repülőgépek, hajtóművek, műszerek és kapcsolódó egységek gyártásának bővítésére, és engedélyezte a Nemzeti Jóléti Alap felhasználását annak finanszírozására. Visszatérítéses alapon több mint 280 milliárd rubelt lehet majd ilyen célokra bevonni ” – mondta.

A rubel jelenleg mintegy 3,95 forintot ér. Ismertette, hogy a program előirányozza egyebek között a vállalatok műszaki bázisának megújítását, a gyári kapacitások növelését és a kapcsolódó fejlesztések elvégzését. Az RBK gazdasági hírportál közölte, hogy az Aeroflot első 11 Tu-214-es repülőgépét 170-175 utas szállítására tervezik. Az első öt repülőgépet várhatóan idén decemberben és 2025 januárjában fogják forgalomba állítani.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés