ACNEWS

Brutális tűzeset: 31 ember halt meg a lángoló hajón

A Fülöp-szigeteken helyi idő szerint szerda éjfél előtt gyulladt ki a hajó.

Hirdetés
Ad image

A Fülöp-szigeteken helyi idő szerint szerda éjfél előtt gyulladt ki a hajó.

A hajó kapitánya, Jim Hataman a Sky News-nak megerősítette, hogy eddig harmincegy ember vesztette életét a horrorisztikus balesetben, továbbá minimum huszonhárman sérültek meg. Azonban még nem találták meg az összes utast, a mentőcsapatok legalább hét embert keresnek még nagy erőkkel.

A katasztrófa a Fülöp-szigeteken történt helyi idő szerint szerdán valamivel éjfél előtt, mikor a hajó Zamboanga kikötővárosából tartott Sulu tartománya felé.

A mentőcsapatok miután egy utas kabinban 18 holttestet találtak. A kigyulladt hajó körülbelül 250 utast szállított.

A baleset okai egyelőre nem tisztázottak, de mivel a szigetvilágban gyakoriak az ilyen jellegű szerencsétlenségek, a gyakori viharokra, a zsúfolt fedélzetre gyanakszanak. Mindemellett a biztonsági előírások hiánya, továbbá a rosszul karbantartott hajók is okozhatnak ilyen jellegű tűzeseteket.

Tavaly májusban szintén kigyulladt egy hajó a Fülöp-szigetek északkeleti részén. Ekkor hét halálos áldozattal járt a szerencsétlenség.

A tűzeseteken kívül gyakoriak még az ütközések is, amik következtében többször is süllyedt már el hajó ebben a tartományban. A pokoli viharok által okozott hullámzás miatt ugyanis sok esetben nem térnek le a hajók a kijelölt útvonalról, illetve ezekben a szörnyű időjárási körülményekben nehezen tudják a kapitányok észrevenni a többi hajót

2019 augusztusában szintén a Fülöp-szigeteken két komp ütközött össze a rémes időjárási viszonyok miatt, majd egy harmadik hajó felborult. Ebben a szerencsétlenségben 11 utas vesztette életét.

A világ legsúlyosabb hajóbalesetének tartott katasztrófa szintén a szigetvilágban történt 1987 decemberében, vagyis több mint 35 évvel ezelőtt. Ekkor egy komphajó a rémes időjárási körülmények miatt összeütközött egy üzemanyagot szállító hajóval. Az áldozatok száma megdöbbentő: 4300 emberéletet követelt a tragikus katasztrófa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés