ACNEWS

Brutálisan meleg lesz ma – de marad a rosszkedvünk

Bánatos idővel búcsúzik a hét, ázni fogunk ma Fotó: Illusztráció / Pixabay
Bánatos idővel búcsúzik a hét, ázni fogunk ma Fotó: Illusztráció / Pixabay
Korai öröm: hiába lesz enyhe a hajnal, meleg a délután – mocskosul esni fog csütörtökön.
Hirdetés
Ad image

Csütörtökön többfelé várható eső, zápor, néhol akár zivatar is előfordulhat. Hosszabb időszakokra délután délnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik, de délután északon és északnyugaton már nem lesz jelentős a légmozgás.

Jelentősen megenyhül az idő, hajnalban -1 és +8, délután 5 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, északon mérhetjük az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb maximumokat.

A melegfronti hatás miatt fejfájás, migrén, tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság, szédülés, rosszullét egyaránt jelentkezhet. Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. A felhős, csapadékos idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Az enyhébb időnek pénteken aztán egy markáns hidegfront vet véget. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik, hajnalban, reggel az esőt északnyugat, észak felől egyre többfelé váltja majd fel havas eső, havazás. Délután viszont egyre kevesebb helyen fog havazni. Erős, viharos északi-északnyugati szél hozza a hideget, helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Hajnalban a délkeleti tájakon még 3-5 fokot mérhetünk, máshol már hidegebb lesz. Délután a maximumok -1 és +4 fok között alakulnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés