ACNEWS

Brutálisan összetört Hamilton személyre szabott autója

Fotó: YouTube/ExoticCarspotters
Fotó: YouTube/ExoticCarspotters
A Zonda 760LH a nagy-britanniai Penmaenbach alagútban alagútban sérült meg, miután karambolozott.
Hirdetés
Ad image

Amikor a hétszeres Forma-1-es világbajnok klímaaktivistává vált, nyilvánosan megígérte, hogy nem vezet többé szuperautókat. Sir Lewis állítólag 8,5 millió fontért adta el a lila Zonda 760LH-t. A ‘thezondaregistry’ 2021 decemberében az Instagramon ezt írta: „Nocsak, nocsak, végre. Megtörtént.”

Az ütközés után a sportkocsit egy autómentőre emelték. A különleges luxusautókat készítő olasz Pagani gyár még 2014-ben építette Hamiltonnak ezt az egyedi Zonda 760 LH-t, mélylila színben és feltűnő szénszálas kivitelben.

Az egykor Hamilton tulajdonát képező Zonda 760LH az egyike a Pagani által készített 5 Zonda 760-asának. Ebből 4 kupé, 1 pedig roadster.

A korábban az F1-sztár Leis Hamilton tulajdonában lévő szuperautó az A55-ös Penmaenbach alagútban szenvedett balesetet – írja a dailypost.co.uk.

Sir Lewis 2014-ben vette át a 760LH-t. Az autó a nála töltött 7 év alatt kevesebb mint 1000 kilométert futott. A Motorsportweek.com beszámolója szerint Hamilton még 1,6 millió fontért vette az autót, majd később 8,5 millió fontért adta el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés